На Рівненщині підсумували минулий спортивний рік та спланували 2020-ий
опубліковано 12 березня 2020 року о 17:18

Підготовка спортсменів до міжнародних змагань, розвиток інваспорту та залучення населення до рухової активності. В області підсумували минулий спортивний рік та окреслили плани на 2020-ий.

«За підсумками рейтингу з олімпійських видів спорту у 2019 році область зайняла 4 місце серед третьої групи регіонів України, отримавши понад 66 тисяч очок. Найбільшу їх кількість залучили такі види спорту - стрільба кульова, плавання, легка атлетика, важка атлетика, софтбол. Торік з обласного бюджету виплатили 15 стипендій провідним спортсменам та стільки ж стипендій тренерам області з олімпійських видів спорту на суму більше 1,1 млн грн. Разом з тим, за підсумками виступів на міжнародних змаганнях спортсмени та їх тренери з олімпійських видів спорту отримали одноразові грошові винагороди на суму 355,6 тис. грн», - зазначив керівник управління молоді і спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський під час галузевої колегії.

І додав, що високим спортивним досягненням передували тривалі тренування, на які виділялися гроші з обласного бюджету. Цього року підготовці буде приділятися ще більше уваги, адже головною спортивною подією у 2020 році стануть літні Олімпійські ігри у Токіо.


Для людей з інвалідністю в області працює регіональний «Інваспорт». Його вихованці з міжнародних змагань привезли 33 медалі різного гатунку.

В останні роки в області активно розвивають базу спортивних споруд. У Рівному триває будівництво універсальної спортивної арени на вул. Макарова, а також реконструкція стадіону «Авангард». Відбувається реконструкція майданчиків у мультифункціональні для занять ігровими видами спорту.

Шляхом кооперування коштів державного, обласного та місцевих бюджетів в області будують спортивні комплекси в містах Сарни та Здолбунів, а також реконструюють стадіони в Костополі, Дубровиці та Зарічному, басейни у Дубно та Костополі.

Нові спортивні споруди сприятимуть залученню якомога більше людей до рухової активності.


Окрім того, під час колегії переможцям масових заходів вручили нагороди «Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux