На Рівненщині нагородили волонтерів, які працювали на гарячій лінії психологічної підтримки
опубліковано 08 листопада 2022 року о 14:38

На Рівненщині відзначили волонтерів, які працювали на гарячій лінії психологічної підтримки області. Нагадаємо, вона почала діяти фактично з початку повномасштабної війни і була доступна в цілодобовому режимі.

Коли в кінці лютого стало зрозуміло, що людям знадобиться допомога психологів, на Рівненщині почали шукати фахівців-волонтерів. І відгукнулися професіонали, серед яких були і кандидати наук. За їх словами, дзвінки почали надходити з моменту, коли ввімкнули службові телефони. Зверталися і чоловіки, і жінки, колишні і діючі військові, літні люди і молоді мами. Телефонували і вдень, і серед ночі.

Хоча лінію створювали як обласну, на неї зверталися люди з різних куточків України – і з Енергодару, і з Херсонської області, і з інших регіонів. Телефонували зі сховищ і навіть із в’язниці – засуджені питали, чи можуть бути чимось корисними.

Був період, що за день на гарячу лінію надходило до сотні дзвінків. Волонтери-психологи зі службовим телефоном фактично не розлучалися. Дехто почав телефонувати періодично. А з часом почали надходити подяки і навіть вітання зі святами.

Кількість звернень почала зменшуватися у травні. Загалом же за час роботи лінії на неї надійшло більше тисячі дзвінків. Тим часом психологи кажуть, що насправді таке волонтерство допомогло і їм самим внутрішньо мобілізуватися і адаптуватися. Водночас декого це підштовхнуло до продовження навчання.

Разом із тим волонтери зізнаються, що вони досі реагують на характерний дзвінок телефона.

Тож Почесними грамотами Рівненської обласної державної адміністрації нагородили Олену Демчук, Іванну Голуб, Олену Главінську та Еліну Главінську, а також Ірину Пасічник, яка на гарячій лінії консультувала щодо вступу в ТрО.

«Дуже вдячна за вашу допомогу. Сьогодні кожен із нас робить те, що може і вміє найкраще. І в цьому – внесок у перемогу, - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило. - Впевнена, що для багатьох, хто звернувся на гарячу лінію психологічної підтримки, саме ваша консультація допомогла сприйняти дійсність і рухатись далі».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux