На Рівненщині 90% звітів до податкової служби надходить в електронній формі
опубліковано 22 вересня 2020 року о 14:57

Податківці Рівненщини пропонують отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів без особистих візитів до служби. Це стосується як суб’єктів господарювання, так і громадян.

Начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй (на фото) повідомляє, що на сьогодні  майже 90 відсотків поданих  суб’єктами  господарювання  Рівненщини звітів до податкової служби надходить в електронному форматі. Також, такі суб’єкти не лише подають звітність дистанційно, а й користуються чималою кількістю сервісів онлайн, адже це зручно та безкоштовно.

До послуг мешканців краю - отримання довідки про доходи, перевірка стану розрахунків з бюджетом, замовлення РНОКПП (ідентифікаційний код) для дитини. І для цього треба лише скористатись Електронним кабінетом.

В цілому, для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднано сервіси в окремий Е-кабінет для громадян, який надає можливість переглянути свої реєстраційні дані, об’єкти оподаткування (рухоме та нерухоме майно, відомості про які надходять до ДПС з відповідних реєстрів інших державних органів), повідомлення про обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання. Тут можна створити та подати заяву у разі зміни адреси реєстрації або прізвища, імені та по батькові у Картці платника податків про присвоєний реєстраційний номер, автоматично перейти на офіційний сайт Пенсійного фонду України для перегляду свого пенсійного стажу та сплаченого роботодавцем єдиного соціального внеску.

Тож, щоб вирішити конкретне податкове питання не має потреби телефонувати або йти до податкової інспекції. Достатньо стати користувачем електронних сервісів.

На сайті ДПС України розміщено відеоуроки для користувачів сервісу «Електронний кабінет» за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya.

Вхід до відкритої частини Електронного кабінету можливий з офіційного сайту ДПС України, банеру «Електронний кабінет» (https://tax.gov.ua) або за посиланням http://cabinet.taх.gov.ua.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux