На Рівненщині 5 ОТГ отримають субвенцію на створення мережі служб підтримки постраждалих від насильства
опубліковано 20 липня 2021 року о 16:44

Денний центр соціально-психологічної допомоги та консультативні служби запрацюють на Рівненщині.

Так, 5 ОТГ на Рівненщині отримають субвенцію з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Виконання відповідного проекту постанови вперше передбачено Законом України «Про державний бюджет України на 2021 рік».

Вараська територіальна громада отримає майже 500 тис. грн на облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги включно з кризовою кімнатою при ньому. Це дозволить приймати там постраждалих від домашнього насильства строком до 10 діб. Для цього в громаді вже виділили приміщення у центрі міста і планують найняти працівників, щоб організувати цілодобову роботу служби. Кошти субвенції спрямують на ремонт, придбання меблів тощо. Також у денному центрі будуть готові надати постраждалим від домашнього насильства психологічну, соціально-побутову, соціально-медичну, інформаційну, юридичну послуги. Це буде перший заклад такого типу в області.

Ще 4 ОТГ отримають кошти на створення консультативної служби – там будуть надавати разові чи періодичні консультації постраждалим особам та їх законним представникам щодо прав, заходів, соціальних послуг, якими ця особа може скористатися. Щоб запустити роботу таких служб громади отримають фінансування в розмірі:

На Зарічненську ТГ спрямовано субвенцію 184 тис. грн.

Радивилівська ТГ - майже 87 тис. грн.

Соснівська ТГ - понад 175 тис. грн.

Острозька міська ТГ - понад 156 тис. грн.

В межах міжнародних ініціатив «Партнерство Біарріц» та «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності», які об’єднують зусилля різних країн на шляху до рівності різних груп жінок і чоловіків, Україна взяла на себе зобов’язання щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Для виконання взятих зобов’язань та розширення доступу постраждалих до якісної і своєчасної допомоги Мінсоцполітики розбудовує систему надання допомоги постраждалим.

Так запроваджено нову субвенцію з держбюджету у розмірі 274,2 млн гривень, завдяки якій 125 громад в Україні отримають кошти для створення та покращення діяльності спеціалізованих служб, зокрема, притулків, денних центрів, консультативних служб, придбання автомобілів для мобільних бригад при притулках.

Загалом, на участь в цій програмі претендувало 12 ОТГ Рівненщини, які подали відповідні пакети документів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux