На півночі Рівненщини локалізовано масштабну пожежу у природних екосистемах
опубліковано 22 жовтня 2021 року о 13:48

На оперативній нараді під керівництвом голови Рівненської ОДА Віталія Коваля обговорили ситуацію щодо загорання сухої трави поблизу сіл Сарненського району. Участь у нараді взяли керівники обласного управління ДСНС, Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення, РДА та територіальних громад.

Як доповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олександр Мохрик, 21 жовтня було виявлено загорання сухої трави поблизу сіл Єльне, Вежиця та Великий Чермель. Площа горіння становила приблизно 50 га. Пожежу ліквідували за ніч. До гасіння залучено 21 одиницю спецтехніки, майже 70 рятувальників, лісників, вогнеборців місцевих пожежних команд та волонтерів.


«Вдячний рятувальникам, які не допустили поширення вогню на лісовий масив, житловий сектор та у бік державного кордону. Вкотре закликаю жителів області не спалювати суху траву. Це може призвести до катастрофічних наслідків. Кожен такий виклик – це бойове тренування. Ми працюємо над розбудовою системи цивільного захисту в області, аби зберегти екосистему Рівненщини», - звернувся до присутніх Віталій Коваль.

Під час наради очільник Рівненщини наголосив на взаємодії голів тергромад з управлінням ДСНС та департаментом цивільного захисту ОДА, а також на важливості роз’яснювальної роботи серед населення. Головам РДА доручив провести координаційні нараду з керівниками ТГ. Управлінню ДСНС – посилити моніторинг на кордоні з Білоруссю та Житомирською областю. Адже пожежонебезпечний період буде зберігатися ще впродовж 10 днів.

«Лісові і торф’яні пожежі до нас можуть поширитися від прикордонних районів із Житомирщиною та Білоруссю. У разі виявлення таких загорянь закликаємо населення негайно повідомляти місцеву владу, яка у свою чергу має оперативно інформувати райдержадміністрації та служби управління ДСНС для реагування» – зазначив Олександр Мохрик.

За фактом знищення об'єктів рослинного світу площею 50 га відкрите кримінальне провадження.

Вкотре звертаємося до мешканців області – не спалювати суху рослинність. Ваші дії можуть мати катастрофічні наслідки як для навколишнього природного середовища, так і для здоров’я оточуючих.

Закликаємо вас до відповідального ставлення до довкілля!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux