На півночі Полісся запрацювала сучасна ПЛР-лабораторія
опубліковано 17 червня 2021 року о 12:02

У Вараській багатопрофільній лікарні запрацював сучасний ПЛР-відділ лабораторії. Окрім коронавірусу, тут діагностуватимуть й інші інфекційні хвороби. Лабораторія у Вараші стане потужним центром молекулярно-генетичних досліджень на півночі Полісся, адже тут надаватимуть медичні послуги мешканцям громади, району, а у перспективі - жителям Волині.  


«Відкриття ПЛР-лабораторії у Вараші – це якісний приклад децентралізації в громаді, коли послуги стають ближчими до людини. Адже відтепер не потрібно аналізи везти до Рівного, а людям чекати кілька днів. І це не лише про «ковід», а про готовність громади протистояти будь-яким пандеміям і змінюватися до викликів часу. Дякую керівництву громади, району та Рівненської АЕС за синергію. Тут дійсно є команда, так має бути по всій області», - звернувся до присутніх голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.


Лабораторний комплекс, вартістю майже 2 млн грн, придбали за кошти Рівненської АЕС, Вараська міська громада спрямувала понад 5 млн грн на ремонт, облаштування приміщення та допоміжне обладнання. Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА передав для ПЛР-відділу лабораторії автоматичну станцію для екстракції нуклеїнової кислоти, що значно посилить пропускну здатність.


«Колектив Рівненської АЕС переконаний, що медичне забезпечення має бути на високому рівні. Тому ми, не вагаючись, підтримали ініціативу генерального директора щодо придбання сучасного обладнання», - розповів голова первинної профспілкової організації ВП «Рівненська АЕС» Іван Мельник.


Як розповіла директорка лікарні Тетяна Латишенко, паралельно з придбанням обладнання та облаштуванням приміщення проведено навчання лікаря-бактеріолога для забезпечення цієї лабораторії кваліфікованим персоналом.


Площа ПЛР-лабораторії становить 113 квадратів. Наразі вже підготовлено 3 фахівці для роботи - лікар-бактеріолог, лаборант та молодша медична сестра. Вони зможуть проводити до 70 досліджень за зміну.


 «Наша мета – забезпечити мешканців громади якісними медичними послугами. Ми створюємо такі умови для лікарів, щоб вони отримували задоволення від роботи, а для пацієнтів – комфорт під час надання медичних послуг. Перший наш крок – це ПЛР-лабораторія, наступні – киснева станція, ремонт приміщень медзакладів», - поділився планами міський голова Вараської громади Олександр Мензул.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux