Рівненська ОВА продовжує регулярні зустрічі з бізнесом у 2024 році
опубліковано 27 березня 2024 року о 11:00

Можливості підтримки бізнесу Рівненщини обговорили на під час традиційної зустрічі з підприємцями області. Цього разу йшлося про програми для здешевлення кредитів, облаштування робочих місць для ветеранів та бронювання військовозобов’язаних.


«Чути підприємців важливо. Адже кожен з них захищає економічний тил. Їхні податки – це підтримка Збройних Сил України. І ми спільно щодня працюємо на Перемогу. Нагадаю, на державному рівні майданчиком постійного прямого діалогу влади та бізнесу є платформа «Зроблено в Україні», презентована Президентом Володимиром Зеленським», - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.


За його словами, налагодження партнерських взаємовідносин бізнесу і влади дає вагомі позитивні результати. Для прикладу – динаміка бюджетних надходжень. За січень-лютий 2024 року до зведеного бюджету області надійшло на 8,1 відсотка більше коштів, аніж у цей період торік. Зокрема, платниками податків області сплачено до держбюджету коштів майже на третину більше, аніж у минулому році.


Із бізнесом також поспілкувалися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та заступник з економічних питань Олександр Кохан. 


Зокрема, підприємців поінформували про державні та регіональні можливості для розвитку бізнесу. Так, у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» лише під час воєнного стану видано кредитів на суму 6,6 млрд гривень. Торік за 1 млн гривень обласних коштів вдалося здешевити бізнесу кредитний ресурс на 60 млн гривень. Також у минулому році 1,6 млн гривень спрямовано для підприємств, які виготовляють товари оборонного призначення. 


Продовжать цьогоріч підтримувати і тваринників, аби й надалі розвивати галузь. Цьогоріч продовжить свою дію Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області, якою передбачається часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин. 


Для обговорення питань долучилися також представники обласного центру зайнятості, управління у справах ветеранів ОДА, ТЦК та СП. 


Рівненська ОВА й надалі продовжуватиме регулярні зустрічі з бізнесом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux