«Місце сили, у яке хочеться повертатися», - міністр культури про Рівненщину
опубліковано 27 листопада 2020 року о 16:41

Рівненщина – прекрасне Полісся із завжди натхненними людьми дії. Вони сприймають культуру як безцінну можливість для розкриття потенціалу свого краю. Тут відчувається дух щирості і бажання за будь-яких обставин досягати навіть маленьких перемог.

Такими словами охарактеризував Рівненщину міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, який вчора відвідав область із робочим візитом.

«Команда області на чолі з головою ОДА Віталієм Ковалем та Сергієм Гембергом сфокусувалися на розвитку туризму, повністю перезавантавши сприйняття регіону. Нова і сучасна айдентика, фокус на digital, чітке позиціонування та, головне, – акцент на унікальності й туристичному багатстві краю. А воно тут дійсно вражає», - написав у своєму Фейсбуці міністр.

«Рівненщина духовна з маршрутом унікальними святинями. Рівненщина середньовічна з її замками та князівською історією. Рівненщина героїчна з місцями козацьких та повстанських битв. Рівненщина мальовнича з всесвітньо відомим «Тунелем кохання» та базальтовими стовпами. Рівненщина гастрономічна з її мациком, вергунами та заібурихою. І це далеко не крапка у переліку.

Успіх Рівненщини = Люди Рівненщини:

Ректор Острозької Академії Ігор Пасічник, який побудував один із найпотужніших університетів України зі студентами, що обожнюють альма-матер. Крім цього, академія – унікальне місце, ще й для культурного занурення: виставки та музеї всередині викликають захват цінністю своїх експонатів та ставленням до них. Мені пощастило, бо мав шанс доторкнутися до одного з небагатьох старовинних примірників Острозької Біблії. Запам'ятаю цей день.

Директор Рівненської філармонії Микола Орешко, який фонтанує нестандартними ідеями аби залучати відвідувачів. Хочете шлюб за годину – приходьте до філармонії та розписуйтесь під музику органу.  Та найважливіше: зібрана сильна команда музикантів, що грає навіть Симфонію №9 Бетховена.

Художній керівник Рівненського музично-драматичного театру Володимир Петрів, який з маленькою трупою у складі 34 осіб дає більше 300 яскравих вистав на рік. Це справді титанічна робота.

Острозький замок – історико-культурний заповідник та його команда. Вони живуть тим, щоб експозиції Музею книги та друкарства міста і Краєзнавчого музею викликали цікавість і були доступними для кожного відвідувача, навіть з вадами зору. Завдяки їхній любові до власної справи атмосфера від перебування всередині веж максимально занурює у середньовіччя доби князів Острозьких, а ходити залами хочеться годинами.

Як приклад дії хочеться навести проект #Підсвіти_культуру. Влада разом із соціально відповідальним бізнесом почали підсвічувати фасади знакових історичних, культурних та релігійних споруд у Рівне. Так місто отримало нове обличчя, а вулиці стали привабливішими та більш освітленими. До речі, вартість LED-освітлення однієї будівлі коштує дуже небагато і варіюється від 5 до 28 грн/ніч.

Звісно, об’єкти для інвестицій та потенційні учасники Великої Реставрації тут також є. Наприклад, Рівненський краєзнавчий музей. Його потрібно повністю переосмислити та оновити, аби зробити достойну відправну точку знайомства з краєм. Чи Дубенський замок, за реставрацію якого особливо вболівають містяни. Але приємно, що на місцях це розуміють та не сидять склавши руки. У #МКІП робитимемо все, щоб бути потужним тилом їхнього розвитку.

Побувавши на Рівненщині, відчуваєш – вона не проїзний край між Києвом та Львовом. А місто сили, у яке хочеться повертатися. Тож обов’язково завітайте. Я наполегливо рекомендую".


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux