Міністр охорони здоров'я відвідала медичні заклади Рівненщини
опубліковано 16 січня 2020 року о 17:09

Очільниця МОЗ України Зоряна Скалецька разом з головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем відвідали обласну клінічну лікарню.

Міністр ознайомилася із роботою серцево-судинного центру та обласного центру ортопедії, травматології та вертебрології. Поспілкувалася з лікарями та пацієнтами.


Також Зоряна Скалецька побувала в Рівненському обласному протипухлинному центрі, де відвідала дитяче відділення. Разом з керівництвом закладу оглянули блок інтервенційної радіології і недобудований корпус, у якому планують розмістити гематологічне відділення та лабораторію. Під час зустрічі з медперсоналом обговорили питання створення на базі медзакладу Північно-західного регіонального Центру онкології в рамках розбудови на Рівненщині інфраструктурного хабу.

Міністр охорони здоров'я України також поспілкувалася і з працівниками обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

"Потрібно стовідсотково налаштувати екстрену допомогу, яка є справді дієвою службою, що може врятувати життя людини. Адже 160 тисяч українців помирають щорічно лиш через те, що до них вчасно не приїжджає "швидка". Тому цьогоріч у нас значна увага прикута до екстреної допомоги", - зазначила Зоряна Скалецька.

Крім того, в приміщенні Рівненської облдержадміністрації відбулася нарада за участю очільниці МОЗ Зоряни Скалецької, голови ОДА Віталія Коваля та його першого заступника Сергія Подоліна, а також керівників медичних закладів області.

Міністр відповіла на запитання рівненських медиків та обговорила з ними перебіг реформи. "Пацієнт і громадянин - це кінцева ціль існування системи охорони здоров'я. Тому лікарі повинні мати належні умови для допомоги людям. Цей рік буде перехідним у багатьох аспектах. І до 2021 року ми виведемо вітчизняну медицину на високий рівень надання послуг", - підкреслила Зоряна Скалецька.

Вона також додала, що держава сприятиме розвитку медицини у всіх аспектах - від будівництва доріг до медичних закладів, реконструкції приймальних відділень всіх опорних лікарень і приведення їх до сучасного стану, відповідно до кращої світової практики. "Це ті обов'язкові кроки, які держава робитиме у 2020 році", - наголосила Зоряна Скалецька.

Міністр охорони здоров'я також зустрілася у Рівному із науково-викладацьким складом Національного університету водного господарства та природокористування.

Крім того, заплановано її візит до обласного госпіталю ветеранів війни, що у Клевані.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux