Міністр охорони здоров'я Максим Степанов із робочим візитом перебуває на Рівненщині
опубліковано 01 серпня 2020 року о 14:45

Міністр охорони здоров’я України у рамках робочої поїздки відвідує медичні заклади Рівненщини.



Супроводжують посадовця голова  облдержадміністрації Віталій Коваль, його перший заступник Сергій Подолін і начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник.



Очільник міністерства у Рівному ознайомився з роботою обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, єдиної диспетчерської служби, детально вивчив стан справ у центральній міській лікарні.




Нагадаємо, комунальне некомерційне підприємство «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради – медичний заклад першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.



У рівненській лікарні Максим Степанов оглянув палати, реанімацію, фізіологічне та терапевтичне відділення, ознайомився із наданням допомоги пацієнтам із COVID-19. 



Посадовець відмітив роботу головного лікаря закладу і наголосив, що за 28 років Євгеній Кучерук створив сучасну, потужну лікарню, де надається високоспеціалізована медична допомога, та сформував високопрофесійний колектив.




«Наша лікарня – багатопрофільний опорний заклад. Що найважливіше, ми стали учасником пілотного проєкту з трансплантології та отримали ліцензію на проведення трансплантації. Для початку роботи у цьому напрямку маємо кваліфікованих спеціалістів. Інтенсивно працюємо над облаштуванням сучасної операційної. Також лікуємо пацієнтів з коронавірусною  інфекцією. Показник смертності від COVID-19 у нас –  один із найнижчих в Україні», - зазначає головний лікар міської лікарні Рівного Євгеній Кучерук.



Спілкуючись із працівниками у медичних закладах, Максим Степанов наголосив на тому, що зараз Уряд звертає особливу увагу на розвиток медицини,  матеріально-технічне оснащення лікарень, реформування «екстренки», створення належних умов праці та підвищення заробітної плати для усіх працівників галузі.




«Прийнято рішення з 1 липня збільшити фінансування екстреної допомоги на 40%. Уже в наступному році планується підняти зарплату водіїв «швидкої» до 10-12 тисяч гривень. З 1 вересня буде підвищена заробітна плата всіх медпрацівників. Медики повинні отримувати достойну оплату праці, то і якість надання послуг буде висока. І в державних, і в приватних закладах повинні бути рівні умови оплати праці медичних працівників», - наголосив Максим Степанов.


Під час пресбрифінгу високопосадовець поділився враженнями про роботу відвіданих ним медичних закладів у Рівному та відповів на питання щодо проблематики та розвитку медичної галузі.



Міністр відмітив роботу керівництва регіону у напрямку охорони здоров'я. «Обласна влада достатньо чітко розуміє проблематику галузі, питання «екстренки», інших лікарень та має чіткі шляхи їх вирішення», - констатував Максим Степанов.




«Ми бачимо чітку злагоджену роботу лікарів у медичних закладах Рівного. Це відмітив і міністр. Разом з тим, є питання, що потребують вирішення.  Перш за все, це підвищення заробітної плати, що турбує всіх медиків. Важливо, що велика увага зараз приділяється екстреній медичній допомозі. Наша «екстренка» має кращі показники, ніж в середньому по Україні, зокрема, це реагування на виклики та вчасний доїзд до пацієнтів. Ми чітко розуміємо, що є ще над чим працювати. Наразі очікуємо поповнення парку автомобілів «швидкої», оскільки Максим Степанов зазначив, що буде закуплено 4 тисячі машин для областей України», - сказав голова облдержадміністрації Віталій Коваль.




Цього ж дня очільник МОЗ ознайомиться з роботою Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, що у селищі Клевань Рівненського району, та з наданням медичної допомоги учасникам АТО/ООС і ветеранам, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України, в єдиному в Україні Республіканському центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравм, що діє на базі закладу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux