Мінінфраструктури ініціює призупинення авіасполучення з Італією
опубліковано 12 березня 2020 року о 09:25

Міністерство інфраструктури України ініціює тимчасове призупинення авіасполучення з Італійською республікою у зв’язку з епідеміологічною ситуацією.

Зважаючи на введення в Італії з 10 березня 2020 року по всій країні жорстких карантинних заходів для боротьби з розповсюдженням гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, в т.ч. в частині обмежень на поїздки, Міністерство інфраструктури звернулось до Державіаслужби з пропозицією рекомендувати українським авіакомпаніям, які здійснюють чи планують здійснювати регулярні та чартерні рейси до/з Італії, розглянути можливість тимчасового призупинення таких рейсів на період дії карантину з метою запобігання занесенню та поширенню хвороби на території України.

Авіакомпанії оптимізують польотну програму у сполученні між Україною та країнами, в яких масово поширюються випадки коронавірусної інфекції.

Пасажирам, рейси яких відмінено або заброньовано до країн, про які є попередження або обмеження щодо подорожей у зв'язку з COVID-19, необхідно звертатися до відділів роботи з клієнтами відповідних авіакомпаній. 

Контакти авіакомпаній та загальна інформація щодо прав пасажирів у випадку затримки, скасування та відмови у перевезенні розміщена на сайті Державіаслужби https://avia.gov.ua/.

Також повідомляємо, що аеропорти України працюють у штатному режимі, введено посилений режим поточної дезінфекції. 

В міжнародних аеропортах виділені приміщення для ізоляторів, проводиться температурний скринінг пасажирів та опитування перед початком прикордонного та митного оформлення міжнародних рейсів. 

Аеропорт Бориспіль закупить оптичні системи оцінки інфрачервоного випромінювання для попереднього контролю стану здоров’я пасажирів, які прилітають з країн, де зареєстровані випадки захворювання коронавірусом.

Експлуатантам повітряних суден, що здійснюють міжнародні перевезення з/до країн, небезпечних на COVID-19, рекомендовано збільшити кількість дезінфекції повітряних суден у кожному аеропорті на маршруті.

Через спалах коронавірусу світова авіаційна галузь опинилася у складній ситуації. Тож Міністерство інфраструктури разом із Державіаслужбою у постійному діалозі з авіакомпаніями.

Гнучке реагування на мінливу ситуацію із карантинними заходами та зниженням пасажиропотоків у міжнародному сполученні має мінімізувати втрати авіакомпаній.

Захист і безпека людей – передусім.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux