Ми прагнемо зробити Україну меблевою країною Європи, - Віталій Коваль на міжнародній конференції
опубліковано 15 червня 2021 року о 15:11

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль взяв участь у першій та єдиній в Україні міжнародній меблевій В2В виставці-конференції «Furniture of Ukraine Business Expo».



Так, під час панельної дискусії на тему: «Меблеві кластери в Україні: від заснування до отримання прибутку» очільник області представив ресурсний потенціал Рівненщини.






Серед учасників форуму - українські виробники меблів, архітектори, дизайнери, постачальники товарів та послуг, а також ритейлери.⠀




«Думай глобально, дій локально. Вираз, який точно показує, що кожна велика історія починається саме із регіональної площини. Яка задача Рівненщини у цій сфері? Забезпечити повний цикл меблевої галузі - від постачання деревообробних матеріалів до виготовлення та експорту готової продукції. Ми прагнемо зробити Україну меблевою країною Європи. І повірте, це не захмарна ціль. А цілком реальна та досяжна задача», - розповідає Віталій Коваль.




За його словами, робота зі створення на Рівненщині меблевого кластеру розпочалась у 2019 році і є спільною ініціативою облдержадміністрації та Української асоціації меблевиків.




Меблевий кластер охоплює такі сфери діяльності: деревообробна, меблева, швейна, а також сфери дизайну й логістики – що даватиме можливість виготовляти та просувати в регіоні та за його межами продукцію з високою доданою вартістю. А не просто бути сировинним придатком.





«Наразі меблеві підприємства області – вже є лідерами в Україні. А промисловий комплекс Рівненщини забезпечує аж 67% загальнодержавного обсягу випуску фанери», - зазначив очільник області.
Так, питома вага деревообробної та меблевої промисловості у структурі експорту з області становить 42%. Йдеться про Німеччину, Францію, Бельгію, Австрію, Польщу, Угорщину, Італію.





Варто зазначити, аби в галузі деревообробної та меблевої промисловості працювали кваліфіковані кадри, на Рівненщині запустили в роботу 3 сучасних галузевих центри.


 

Тепер юні фахівці відточують свою майстерність на сучасному та інноваційному обладнанні:




- у ВПУ № 1 у Рівному за професією «Верстатник деревообробних верстатів»;


- у Соснівському ліцеї за професією «Верстатник деревообробних верстатів»;


- у ВПУ №2 у Сарнах за професією «Сучасні деревооборбні технології».



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux