Люди тривожаться і хочуть, щоб їх почули. Понад 40 жителів області звернулися за добу до волонтерів-психологів Рівненщини
опубліковано 04 березня 2022 року о 13:08

Нагадаємо номер цілодобової «гарячої лінії» психологічної підтримки – 0 800 400 378.

Наразі безкоштовну допомогу надають 10 фахівців з області. Розповідають, що найчастіше телефонують люди похилого віку. Так, бабуся з Вараша через хвилювання не могла купити їжі для малолітнього онука. Психологи передали її прохання до місцевих волонтерів, тож проблему владнали. А щоб заспокоїти діток, фахівці радили включати їм аудіоказки.

Хвилювалися люди за виплати пенсій та допомог. Жителів області запевнили, що усі соціальні виплати виплачуватимуться за графіком.

Якщо відчуваєте, що не можете самостійно впоратися з тривожними думками, обов'язково зверніться до фахівців за психологічною допомогою.

Як взяти під контроль думки, тіло та емоції: поради поліцейських психологів. Три ключі психічної стабільності та правила психологічної допомоги самому собі.

ТІЛО

РЕЖИМ. Намагайтеся лягати спати та вживати їжу в один і той самий час щодня. Це підтримає фізіологічні ритми й дозволить краще орієнтуватися в часі та просторі.

ФІЗИЧНІ НАВАНТАЖЕННЯ. Хоча б мінімальні: зарядка, короткі прогулянки, розтяжка.

ГІГІЄНІЧНІ ПРОЦЕДУРИ. Окрім підтримання чистоти, це дозволяє почуватися більш бадьоро.

ДУМКИ

Зміщення фокусу. З думок про те, як все погано зараз, потрібно змінити помисли на такі, що можна зробити, щоб покращити ситуацію.

ЕМОЦІЇ

ТЕХНІКИ РЕЛАКСАЦІЇ. Обійміть себе руками за плечі й робіть ритмічні постукування долонями по плечах, так, ніби це тріпочуть крила метелика. Це зніме напругу та відрегулює гормональні викиди.

ПЕРЕЖИВАННЯ УСІХ ЕМОЦІЙ. Ненависть та злість - адекватна і енергетична реакція. Говоріть, кричіть, виписуйте свою злість у соціальних мережах. Після вивільнення - перемикайтеся на обійми, теплий чай, добрі слова близьким і друзям.

ЕМОЦІЙНЕ ЗАЦІПЕНІННЯ. Відсутність будь яких емоцій - також нормальна реакція. Не вимагайте від себе співчуття або будь-яких інших емоцій, якщо їх немає. Не звинувачуйте себе в беземоційності - це своєрідна захисна реакція, яка за якийсь час мине.

Усе буде добре! Ми сильні! А тепер ще й знаємо, як опанувати себе і не піддаватися стресу!


СЛАВА УКРАЇНІ!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux