Коротко про головне: щотижневий брифінг Віталія Коваля
опубліковано 07 серпня 2020 року о 14:57

Голова ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу 7 серпня відповів на питання, які йому поставили журналісти про важливі питання життєдіяльності Рівненщини.

Конкурс «Золота ділянка»

Рівненщині відкриває нові можливості для громад. Мета конкурсу «Золота ділянка» - визначити в області найбільш інвестиційно привабливі земельні ділянки. А в результаті – збільшення надходжень до місцевих бюджетів і зростання добробуту громад.

Перший етап конкурсу завершився. Серед претендентів до ІІ етапу конкурсу відібрали 3 ділянки:
- 5 га – в м.Рівне;
- 125,1 га - в Костопільському районі (Малолюбашанська сільська рада);
- 27,3 га – в Здолбунівському районі (с.Мізоч).

Наразі триває другий етап. Польські експерти провели аудит цих ділянок і визначать громаду-переможця. Результати будуть після 10 серпня.

Нагадаємо, конкурс проводиться в рамках проекту Польської допомоги. Його мета – підвищити спроможність громад у залученні вітчизняних та іноземних інвестицій. У результаті переможець конкурсу зможе:
- залучити польського експерта для підготовки інвестиційної пропозиції;
- забезпечити промоцію ділянок іноземним інвесторам;
- стати учасником поїздки у Польщу за обміном досвідом.

Участь в конкурсі «Золота ділянка» беруть лише 8 регіонів України, серед яких і Рівненська область. Ми використовуємо всі можливості для залучення інвестицій в область і наповнення місцевих бюджетів. Наші партнери довіряють нам, адже розуміють: Рівненщина – територія рівних можливостей.

Бюджетні перевиконання

Нам є чим пишатися. На 39% Поліська митниця перевиконала бюджетні завдання на липень. В результаті – понад 333 мільйони гривень вдалося перерахувати до державного бюджету. Це один з найкращих результатів в Україні.

Показники Поліської митниці сягнули більше 1 мільярда гривень. Це на 730 мільйонів гривень більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

В умовах пандемії такі показники є надважливими. Досягти високих результатів вдалося завдяки активізації бізнесу, збільшенню об’ємів імпорту та злагодженій і прозорій роботі колективу митниці. Це спільна заслуга влади та бізнесу.

Робота гарячої лінії Цілодобового штабу при РОДА і колл-центру щодо тестування на COVID-19

Гаряча лінія Цілодобового штабу при Рівненській ОДА працює ще з початку спалаху пандемії. Станом на 7 серпня - 7870 дзвінків. Найчастіше жителі області цікавилися роботою додатку «Дія», соціальними питаннями, роботою транспорту та комунальних закладів області.  А також найбільше звернень надходили щодо результатів відповідних тестувань.

Аби мінімізувати психологічне навантаження створено окремий колл-центр з питань COVID -19, щоб мешканці області могли оперативно дізнаватися усю необхідну інформацію про тестування. Тим більше влітку потреба в тестуванні на COVID-19 значно зросла.

Колл-центр працює на базі Рівненського центру громадського здоров'я. За номером – 067 077 59 24 – можна отримати розширену інформацію про тестування на коронавірус.

Фахівці колл-центру проконсультують, зокрема, щодо методу тестування - ПЛР чи ІФА, оплати за дослідження, підготовки до тесту та спосіб отримання результату.  У разі потреби у тестуванні, дозвонювачам запропонують реєстрацію та запис в електронну чергу для проходження тестування, щоб уникнути великого скупчення людей.

Оператори гарячої лінії працюють з 8 ранку до 20 години вечора, окрім неділі.

Ситуація з мережею Інтернет в школах Рівненщини

На Рівненщині продовжують створювати комфортні умови для навчання. Усі навчальні заклади Рівненщини підключені до мережі інтернет. На сьогодні серед  587 шкіл області не відповідають вимозі лише 65. Однак і ця проблема буде вирішена. Голова ОДА Віталій Коваль доручив керівникам відповідних районів до 1 вересня забезпечити необхідну швидкість Інтернету.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux