Коротко про головне: щотижневий брифінг Віталія Коваля
опубліковано 16 липня 2020 року о 15:56

Голова ОДА Віталій Коваль під час щотижневого онлайн брифінгу відповів на питання, які йому поставили журналісти та мешканці області.


Відновлення роботи міжнародного аеропорту «Рівне»


Підприємство поступово відновлює свою діяльність. Вперше після тривалої перерви з Рівненського аеропорту в небо піднявся вантажний літак АН-12. Так перевіряли готовність літака і аеропорту до відновлення роботи. Через епідемію рух пасажирських літаків поки що заборонено. Наразі іде робота щодо якнайшвидшого початку вантажних рейсів. Авіакомпанія «Аеровіз», яка готова здійснювати ці вантажні перевезення, уже має всі підтверджені сертифікати міжнародного значення, пройшли перевірку екіпаж і техніка. Компанія планує транспортувати вантажі також і за кордон. Але її літаки будуть базуватися на рівненському летовищі. Це дозволить підприємству заробляти, що надзвичайно важливо, зважаючи на його економічне становище. І таким чином продовжується розвиток на Рівненщині дорожньо-транспортний хабу.


Національна програма «Велике будівництво» на Рівненщині


Президент України та Рівненська ОДА взяли курс на добудову соціальних об’єктів, що були розпочаті у попередні роки. Усі роботи відбуваються у рамках Національної програми Президента України «Велике будівництво». До неї увійшли 15 закладів – 5 шкіл, 5 садочків та 5 спорткомплексів. Крім того, будуть реконструйовані 7 приймальних відділень у лікарнях і збудовані 73 км доріг місцевого значення. Зараз на об’єктах ведуться роботи. Раніше механізм будівництва виглядав так: роботи розпочинали на багатьох об’єктах, тому вони тривали дуже довго. У результаті щороку потрібно було поновлювати документацію проєктів, бо з кожним роком вона втрачала свою актуальність. А це – знову додаткові витрати коштів, а також часу. Область була постійно у процесі будівництва, тому замість новозбудованих закладів утворювалися довгобуди. Зараз концепція змінилася. Наша задача – здати а експлуатацію заплановані об’єкти.


COVID-19: послаблення карантинних обмежень на Рівненщині


14 липня Рівненщина вийшла з «червоної зони». Відсоток виявлення випадків інфікування COVID-19 склав 10,6, при допустимій нормі менше 11%. Це дозволило послабити карантинні обмеження. Разом з тим, на сьогодні свою діяльність не відновили:

- дитячі садочки (окрім 7-ми районів, де рекомендовано відкрити садочки: Демидівський, Радивилівський, Корецький, Дубровицький, Дубенський (крім міста Дубно), а з 15 липня такі ж рекомендації отримали комісії в Острозькому та Зарічненському районах);

- оздоровчі табори;

- нічні клуби.

Також заборонено проведення масових, спортивних і релігійних заходів та відвідування закладів соціальної сфери.

У закладах громадського харчування, транспорті та інших місцях, де послаблено карантин, діють наступні обмеження:

- не більше 50 % заповнених місць;

- відстань між столиками - 2 метри;

- за одним столом не більше 4 осіб;

- режим роботи до 23 години;

- обов’язковий температурний скринінг на вході;

- провітрювання та дезінфекція приміщень;

- наявність в персоналу засобів захисту.

Послаблення карантинних норм - не означає скасування обмежувальних заходів. Рівненщина поступово буде повертатися до нормального режиму життєдіяльності. Але і від кожного з нас залежить закінчення карантину. Будьте свідомі і не забувайте про елементарні засоби захисту та дезінфекції.


Проведення спортивних змагань


Масові спортивні заходи в області не дозволені. Винятком став лише півфінальний матч за «Кубок України» серед аматорських команд» між рівненським клубом «Одек» та «Олімпія» (Полтавської області). Матч відбувся у смт Смига Дубенського району, під відкритим небом та без глядачів. Напередодні усім футболістам зробили ПЛР-тестування.
Засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС проходить мінімум двічі на тиждень. Враховується думка головного санітарного лікаря. Найближчим часом очікуємо прийняття рішення про відновлення спортивних змагань загалом. Звичайно, з дотриманням певних обмежень і точно без глядачів.


Ремонт мосту через річку Горинь в с.Ремчиці Сарненського району


Проблемний міст через р. Горинь в с.Ремчиці Сарненського району знаходиться на дорозі національного значення Городище – Рівне – Старокостянтинів. Споруда перебуває на балансі Служби автомобільних доріг. Його ремонтують з 2018 року. Наразі об’єкт ще не зданий в експлуатацію.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux