Китайські інвестори зацікавилися Міжнародним аеропортом "Рівне"
опубліковано 14 січня 2020 року о 19:00

Відповідний меморандум голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова обласної ради Олександр Данильчук і заступник генерального директора департаменту розвитку ринку Євразії POWERCHINA (Sinohydro) Чень Шицзюнь підписали у вівторок, 14 січня.


«Підписання меморандуму – це сигнал інвестиційному світу, що Рівненщина готова до приходу серйозних інвесторів. І саме підписання меморандуму з корпорацією POWERCHINA говорить про те, що наміри в області та інвестора серйозні. Адже – це корпорація, яка має 260 тис. працівників і входить в топ-5 найбільших компаній Китаю. Тому ми впевнені, що з їхніми зв’язками і можливостями швидше знайдемо кошти і, можливо, будемо концесіонерами для аеропорту», - зазначив Віталій Коваль.


До слова, китайська компанія займається не лише енергетичними проєктами, а уже впродовж 10 років спеціалізується на інфраструктурних об’єктах. Аеропорти, порти, автомагістралі, швидкісні залізниці, гідротехнічні споруди в 114 країнах світу. Серед найвідоміших - Міжнародний аеропорт міста Гонконг. Це - 800 мільйонний об’єкт, який збудований на штучному острові. Також компанія взяла участь у будівництві таких проєктів: Міжнародного Аеропорту Доха, Ташкентського Міжнародного Аеропорту, Головного аеропорту в Ботсвані і Головного аеропорту в Малі.



«Саме тому, підписання меморандуму дає надію на можливість запуску роботи Рівненського аеропорту та сприяє залученню нових інвесторів в регіон» - резюмував Віталій Коваль.



Вперше про інвестиційну привабливість регіону китайським партнерам Віталій Коваль розповів під час Західноукраїнського форуму «Розвиток та безпека місцевих доріг», який відбувся у місті Рівне на початку грудня. А вже через місяць результатом такої зустрічі стало підписання меморандуму про розвиток міжнародного аеропорту «Рівне».


Нагадаємо, Міжнародний аеропорт «Рівне» потрапив до пілотного інвестиційного проєкту Міністерства розвитку економіки з відродження регіональних летовищ України. В його рамках розробили інвестиційний проєкт, що має на меті залучити приватний капітал для розвитку рівненського аеропорту, який стане фундаментом для створення технократичного хабу Західної України. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux