Кисневі станції, КТ, рентген та УЗД: лікарні Рівненщини отримали дороговартісне обладнання
опубліковано 18 січня 2022 року о 13:23

У 2021 році лікарні області суттєво осучаснили. Завдяки державним коштам та співфінансуванню із місцевих бюджетів сім лікарень області отримали дороговартісне обладнання.

«Сучасні комп’ютерні томографи поставлені у Березнівську, Рокитнівську, Сарненську ЦРЛ, Рівненську обласну клінічну лікарню ім. Ю.Семенюка, Володимирецьку багатопрофільну лікарню та Дубенську міську. Окрім того, усі перелічені медзаклади, а також центральна лікарня міста Рівне отримали 7 сучасних апаратів УЗД та 7 рентген апаратів», - повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Також в чотирьох лікарнях – обласній дорослій, Сарненській, Березнівській та Рокитнівській у 2021 році з’явилися оновлені приймальні відділення в рамках президентської програми «Велике будівництво». Раніше у відділенні хворих лише приймали, оформлювали, а потім вже направляли у інші відділення. Після реконструкції усе в одному місці – починаючи від сортування, діагностики та лікування.

Окрім того, департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА торік проведено закупівлі 6 кисневих станцій для Здолбунівської, Дубровицької, Сарненської, Костопільської лікарень, а також обласної дитячої лікарні, обласної клінічної лікарні імені Юрія Семенюка. Крім того, МОЗ України планується централізована закупівля 13 кисневих станцій для закладів охорони здоров’я області, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим з COVID-19. Це дасть можливість забезпечити 100% підключення киснем ліжкового фонду.

«Сучасне обладнання, нові швидкі, модернізація приймальних відділень, кисневі станції. Усе це суттєво допоможе нашим лікарям у наданні якісної медичної допомоги. Держава виділяє десятки мільйонів для підсилення рівня медицини. І не зупиняється. Лише в обласну лікарню інвестиції склали понад 90 мільйонів – 34 на реконструкцію та 56 на сучасне медобладнання. У рамках «Великого будівництва» на Рівненщині у 2022 році модернізують дві обласні лікарні – дорослу і дитячу. Загалом з держбюджету планується витратити орієнтовно 20 млрд гривень на реконструкцію обласних лікарень для дітей і дорослих по всій Україні», - прокоментував голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

На фото - сучасний та потужний комп’ютерний томограф в обласній лікарні

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux