Кисень, бурштин, бюджет та «Велике будівництво»: Віталій Коваль відповів на запитання журналістів
опубліковано 27 листопада 2020 року о 15:50

Голова ОДА Віталій Коваль під час онлайн брифінгу відповів про важливі питання життєдіяльності Рівненщини, які йому поставили журналісти.

Безпека пацієнтів у «ковідних» лікарнях – пріоритет 

Питання безпечного використання кисню в «ковідних» лікарнях Рівненщини перебуває на особистому контролі в голови ОДА.

«Безпека громадян – це пріоритет нашої діяльності. У деяких лікарнях є кисневі балони, в інших ми використовуємо концентратори чи резервуари. Безпечна експлуатація перебуває на моєму особистому контролі. Дякую за співпрацюю управлінням Держпраці та ДСНС. Важливо до зими забезпечити безпеку пацієнтів в лікарнях», - відзначив голова ОДА Віталій Коваль під час онлайн брифінгу.

До слова, хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу у 15 лікарнях Рівненщини, де є 1587 ліжок. На сьогодні заповнено 52%. Кисень підведений до 539 місць, на сьогодні вільними залишаються більше двохсот кисневих точок. На старті пандемії на Рівненщині було всього 10 точок з киснем, а сьогодні – 539 і щодня збільшується. На наступному тижні підключать більше 100 ліжок. До кінця року максимально буде нарощена ця кількість.

Рівненщина – одна з областей, де підприємці найбільше користуються програмою «5-7-9»

252 підприємці Рівненської області скористалися державною програмою підтримки «5-7-9» та отримали допомогу на понад 320 мільйонів гривень.

За кількістю укладених договорів в рамках програми «5-7-9» Рівненщина входить у десятку областей. А у співвідношенні укладених договорів до кількості підприємств в області – друга в Україні.

Також тиждень тому в області створили мобільні групи, які пояснюють підприємцям механізм отримання підтримки від держави на період карантину. Вже проведено більше 30 таких зустрічей із представниками бізнесу, які мають зворотній зв’язок. До сьогодні понад 20 тисяч жителів Рівненщини скористалися різними видами державної підтримки на період карантину.

Попри пандемію Рівненщина впевнено наповнює бюджети

Незважаючи на пандемію, Рівненщина – один із регіонів, що впевнено наповнює бюджети. Цього вдається досягти завдяки соціальній відповідальності платників податків області.

«Цей рік – непростий, ніхто не міг передбачити пандемії. Проте нам є чим пишатися. Завдяки соціальній відповідальності платників податків область має хороші фінансові показники. За 10 місяців доходи бюджетів усіх рівнів перевищують попередній рік на 300 мільйонів гривень. Загалом надходження склали понад 4,6 мільярди гривень», - зазначив Віталій Коваль.

Це дало можливість Рівненській області посісти 5 місце у державі і увійти до складу 16 регіонів, які перевищили середній темп росту фактичних надходжень до загального фонду місцевих бюджетів.

Із значним приростом виконаний обласний бюджет +24млн грн, міський бюджет Вараської громади +11 млн грн., місцеві бюджети Рівненського і Сарненського районів — по додаткових 6,5 млн грн.

Крім цього, за 10 місяців цього року забезпечено виконання і за доходами, що контролюються органами податкової служби і спрямовуються до державного бюджету — на 106 % або додатково 170 млн грн.

Рівненська ОДА формує діалог з новими очільниками громад

На території Рівненської області створено 64 територіальні громади, які отримали повноваження і обрали нових голів. Саме побудувати конструктивний діалог з новими очільниками громад первинна задача Рівненської ОДА.

«Новообрані голови мають розуміти, що, крім повноважень, у них є відповідальність перед громадою за соціально незахищені верстви населення, утримання громадських будівель, забезпечення стабільного функціонування територій. Тому Рівненська ОДА ініціювала серію навчальних семінарів, де буде обговорено і дано алгоритм взаємодії з фінансових питань, створення доступного сервісу для громадян в соціальній сфері, взаємодії між громадою, обласною та центральною владою», - зазначив Віталій Коваль.

Такі поїздки будуть щотижня. В них братимуть участь заступники голови ОДА та керівники структурних підрозділів для того, щоб відбувалась ефективна комунікація, особливо в момент формування бюджетів на 2021 рік, задля досягнення стабільності.

Системного незаконного видобутку бурштину на Рівненщини немає

Завдяки координації роботи правоохоронних органів, системного незаконного видобутку бурштину на території Рівненщини немає. В області зафіксовано поодинокі випадки незаконного видобутку бурштину.

За останній місяць завдяки злагодженим діям правоохоронців, у незаконних «старателів» вилучено більше 80 кг бурштину сирцю, 25 мотопомп, 4 одиниці зброї та інші цінності. За останні 15 років внаслідок такої нелегальної діяльності пошкоджено більше 5600 га земель лісового фонду. Завдання голів громад, громадян реагувати на незаконні випадки видобутку бурштину та повідомляти компетентні органи.

Міністр культури високо оцінив Рівненщину з точки зору креативних ідей

Вчора на Рівненщині з робочою поїздкою перебував Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. За словами Віталія Коваля, зустріч була дуже конструктивною, адже міністр високо оцінив Рівненщину з точки зору креативних ідей.

«Культура і туризм мають бути частиною креативної економіки регіону. Це пов’язано і з відновленням архітектурних пам’яток. Коли туристи будуть приїжджати на Рівненщину, економіка області від цього буде лише вигравати. На 2021 рік в рамках Президентської програми «Велика реставрація» з Рівненської області подали десять проектів, експертна комісія при міністерстві культури буде відбирати об’єкти», - повідомив голова ОДА.

Про «Велике будівництво» двох спортивних об’єктів 

Після відкоригованого проєкту будівельні роботи на Макарова відновлені. Основна задача – до кінця року закрити контур приміщення спорткомплексу. Вже встановлюють вікна, зокрема й вітражні. Влаштовують бетонну підлогу, облаштовують пандус та евакуаційні виходи. Роботи продовжуватимуться і зимою. Такий темп дозволить закінчити будівництво в 2021 році.

Повністю завершені будівельні роботи на стадіоні «Колос» в Костополі. Стадіон сучасний, обладнаний усім необхідним устаткуванням та трибунами. Це спортивний об’єкт підвищеної небезпеки, тому лише після позитивного висновку столичного ДАБ його введуть в експлуатацію.





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux