Програма Президента «Велике будівництво» продовжується. Пріоритети - інклюзивність та розвиток
опубліковано 15 січня 2021 року о 11:33

Програма Президента «Велике будівництво» продовжується. В 2021 році, окрім соціальної інфраструктури, вона включатиме й проекти економічного розвитку регіонів, на які буде спрямовано не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку. До того ж базуючись на досвіді минулого року, Мінрегіон цьогоріч буде вимогливішим до відбору проектів, а також важливо, що всі об’єкти «Великого будівництва – 2021» повинні відповідати сучасним вимогам інклюзивності.

Про це під час селекторної наради з головами ОДА сказав Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Для нових 1469 об’єднаних громад необхідно створити надійну та комфортну інфраструктуру – школи, садочки, лікарні, центри надання адміністративних послуг, центри безпеки, заклади культури тощо. Проекти соціальної інфраструктури у «Великому будівництві 2021» складатимуть до 70%.

«У 2021 році в рамках програми «Велике будівництво» буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Наш пріоритет – створити спроможні мережі надання публічних послуг в основних сферах: освіта, охорона здоров’я, спорт, безпека, надання адміністративних послуг. Це будуть об’єкти, де люди, завдяки «Великому будівництву», зможуть відчути якісні зміни свого життєвого середовища», – зазначає Олексій Чернишов.

Другий напрям «Великого будівництва – 2021» – економічний розвиток регіонів. Йдеться про нові індустріальні парки, економічні агломерації, об’єкти туристичної інфраструктури, вирішення питання водопостачання у громадах, музеї науки тощо.

В цьому році планується розпочати реалізацію близько 50 об’єктів економічного розвитку і закінчити їх протягом 2 років. Вони будуть спрямовані на створення нових робочих місць та розбудову інфраструктури під залучення інвестицій. На ці проекти має бути спрямовано не менше 30% коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Відповідно Мінрегіон встановлює нові показники вимірювання результатів реалізації програми областями. Тепер це будуть не тільки нові місця у школах чи садочках, а й показник кількості створених робочих місць у регіональній економіці.

Наразі завершується процес відбору проектів до програми Президента «Велике будівництво – 2021». Уряд затвердить перелік програм і проектів, які можуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР у лютому, що дозволить вчасно реалізувати проекти та виконати програму «Велике будівництво» у 2021 році.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux