Економіка в умовах війни. Ігор Тимошенко взяв участь у зустрічі з бізнес-асоціаціями Рівненщини
опубліковано 28 березня 2023 року о 17:13

28 березня заступник голови ОДА Ігор Тимошенко долучився до обговорення питань захисту суб’єктів господарської та інвестиційної діяльності в умовах воєнного стану.

Про це йшлося у ході зустрічі з представниками бізнес-асоціацій, що відбулася у Рівненській обласній прокуратурі.

У заході також взяли участь керівники профільного управління Офісу Генпрокурора, Рівненської торгово-промислової палати, групи компаній «Стоград», ТОВ «Традекс Агрі», представники Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Асоціації «IT Ukraine», Асоціації платників податків України, Федерації роботодавців України.

Як зазначив Ігор Тимошенко, Рівненська ОДА створила відповідні умови для адаптації економіки до роботи в умовах воєнного стану. Передусім – це регулярні зустрічі із бізнесом, що стали ефективним майданчиком для обміну інформацією, а також проведення роз’яснювальної роботи та комунікація з місцевими виробниками.

За словами Ігоря Тимошенка, усе це сприяло активному залученню бізнесу Рівненщини до участі у державних програмах підтримки малого та середнього підприємництва, передусім грантовій програмі «єРобота».

«У підсумку, Рівненщина – один із небагатьох регіонів України, де у 2022 році в умовах війни забезпечено зростання обсягів експорту товарів – на 5,7 відсотка. Ще більш вагомий показник зростання обсягів експорту послуг - близько 9 відсотків», - підкреслив Ігор Тимошенко.

Учасники заходу також наголосили на важливості захисту прозорого бізнесу, недопущенні та оперативному реагуванні на будь-які прояви безпідставного тиску на бізнес з боку правоохоронних органів, обговорили алгоритм подальшої співпраці бізнес-асоціацій з органами прокуратури, обміну інформацією тощо. Крім того, порушили питання боротьби, із залученням громадськості, зі злочинними проявами недоброчесних підприємців.

«В умовах тривалої широкомасштабної військової агресії рф проти України надважливим залишається питання підвищення рівня довіри з боку бізнесу до державних інституцій, створення передумов для ефективного інвестування в економіку, розвитку доброчесного бізнесу як в умовах воєнного часу, так і після нашої Перемоги», – підсумував керівник обласної прокуратури Андрій Рудницький.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux