Ефект випитої кави: у Рівненській ОДА розповіли як швидко отримати нову професію
опубліковано 06 липня 2023 року о 11:54

Нині людство живе в епоху цифровізації, тому цифрові навички для кожного – необхідність. І не лише у професійній сфері, а й у побуті. Такі вміння допомагають також отримати якісні послуги. Усе це разом покращує якість життя. 

На цьому наголосила заступниця голови ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило під час брифінгу, де презентувала платформу «Дія.Освіта».

«За допомогою національної платформи «Дія. Освіта» кожен користувач може здобути або базові навички цифрової грамотності, або ж покращити свої вже набуті вміння. Формат простий і зрозумілий. Загалом є понад 200 цифрових серіалів. Отриманий після проходження сертифікат, можна додати до резюме при працевлаштуванні на роботу», - розповіла Іванна Смачило.

Такі курси вже пройшли близько 2 мільйонів людей. 75% з них отримали сертифікати про їх проходження.

Навчання відбувається в освітньому та розважальному форматах. Таке поєднання називається – «едьютеймент». Це досить цікаві серіали за участю артистів, відомих і авторитетних людей. 

Крім семінарів на платформі є також вебінари, інтерактивні завдання та спілкування із фахівцями. 

«Займають такі серіали досить короткий період часу. Одна серія – 5-10 хвилин. Це буде ніби ефект випитої кави у поєднані із новими знаннями», - каже Іванна Смачило. 

Оновлена Дія.Освіта передбачає можливість безкоштовно опанувати понад 50 професій. Проєкт пропонує дізнатись більше про професію дизайнера, бариста, SMM-спеціалістів, майстра з поклейки шпалер, кондитера, а також прослухати базовий курс підприємця.

На платформі для школярів та студентів є профорієнтаційні тести. А для переселенців та решти охочих – можливість зробити перший крок до нових навичок. Це також працює і як механізм підвищення кваліфікації.

«За різними підрахунками, 5-7 мільйонів людей в Україні втратили роботу і змушені шукати нове місце. А у разі складання тесту високого рівня є можливість також ознайомитися із каталогом вакансій у своєму регіоні. Відтак одразу працевлаштуватися», - розповіла Іванна Смачило.

До словами, платформа Дія.Освіта доступна українською та англійською мовами, в Україні та поза її межами.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux