Два рівненські підприємства, де працюють люди з інвалідністю, користуватимуться податковими пільгами
опубліковано 15 вересня 2020 року о 16:06

Рівненське навчально-виробниче підприємство УТОГ та підприємство «Рівне-інвагруп» отримали погодження на пільги.



Таке рішення прийняли на комісії ОДА з надання підприємствам пільг з оподаткування. Чергове засідання відбулося під керівництвом заступниці голови Рівненської ОДА Людмили Шатковської.



За словами директора Рівненського навчально-виробничого підприємства Українського товариства глухих Віктора Маткова, нині на виробництві працює 66 осіб, з яких 42 - люди з інвалідністю. А середньомісячна заробітна плата в еквіваленті повної зайнятості для осіб з інвалідністю становить понад 8 тис грн.



«Ми виготовляємо меблі для навчальних та дошкільних закладів, а також дивани, кухні, шафи-купе, корпусні меблі та торговельне обладнання. Ми єдине підприємство в області, яке може гнути сидіння для парт. Тобто усі інші виробництва не в змозі таке робити і при потребі звертаються саме до нас. У нас на балансі є гуртожиток, ми дбаємо про соціальний захист своїх працівників», - зазначає Віктор Матков.



Наступним підприємством, якому погодили право на податкові пільги, є «Рівне-інвагруп» Рівненського обласного об’єднання Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України». Там працює 5 людей, серед яких 3 - особи з інвалідністю.



Вони спеціалізуються на виробництві паперових канцелярських виробів, друкуванні продукції та торгівлі товарами господарського призначення.



Підприємство працює вже понад 20 років. А середньомісячна заробітна плата в еквіваленті повної зайнятості для осіб з інвалідністю становить 5460 грн.



«Важливо підтримувати ті установи, які забезпечують роботою людей з інвалідністю, вони заслуговують на відповідну підтримку. Сьогодні ми проголосували за рішення рекомендувати голові ОДА надати дозвіл цим двом підприємствам на право користування пільгами з оподаткування. Вони діятимуть із 1 жовтня протягом року», - зазначила Людмила Шатковська.



Варто зазначити, що підприємство «Святобор Л» теж подало документи для отримання пільг на оподаткування. Але через брак необхідних документів члени комісії не проголосували за відповідне рішення. Разом з цим, вони запропонували керівнику усунути усі недоліки та зібратися на відповідній комісії за тиждень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux