До почесного Небесного Легіону доєдналися шість воїнів з Рівненщини
опубліковано 03 лютого 2023 року о 10:33

У Рівному прощалися із Олександром Шияном, у Дубровицькій громаді – із Олександром Харківцем. На Острожчині поховали Олександра Мазурака та Артема Кулибчука. Війна обірвала життя Олександра Скоцького із Костопільської громади та Павла Ліпка із Вараша.

Олександр Шиян народився у Бердянську на Запоріжжі. Втім, доля привела його саме у Рівне, звідки родом дружина Героя. Вікторія Шиян говорить про свого Олександра з надзвичайною повагою та сумом, адже він був неймовірно добрим, чуйним, вірним, турботливим та люблячим чоловіком. Він завжди захищав свою сім’ю, був авторитетом, мужнім та серйозним. Тож, коли ворог прийшов на рідну землю, Сашко не зміг залишатися осторонь. Спершу подбав про дружину, аби була у безпеці, сам волонтерив, потім потрапив до сил територіальної оборони та врешті ЗСУ. 21-річний солдат Олександр Шиян загинув 17 січня у боях неподалік Бахмута на Донеччині.

Війна обірвала життя прекрасного сім’янина, люблячого батька п’ятирічної доньки – Олександра Скоцького. Олександр був призваний на службу наприкінці березня 2022 року. Відтоді служив у гірсько-штурмовій бригаді. З 7 жовтня Герой вважався безвісти зникшим на Херсонщині біля населеного пункту Нова Кам'янка Нововоронцовського району. І лише днями його тіло повернулося на рідну землю: з ним попрощалися у Костополі та у рідному селі Космачів, де його поховали. 

42-річний прикордонник Олександр Харківець із села Колки Дубровицької громади  загинув, обороняючи Україну від російської агресії. Олександр з 2015 по 2016 рік перебував у зоні АТО, а  з перших днів повномасштабної війни став на захист рідної землі добровольцем. «Олександр Харківець був взірцем хоробрості, відважності і стійкості, справжнім Воїном світла, для якого відданість обов’язку, честь та гідність вартували надзвичайно дорого. Завжди приходив на допомогу, понад усе любив рідну землю, вірно служив українському народу», - саме так про Героя згадують  односельці. У воїна залишились дружина, двоє діток, батько та сестра.

У селі Плоске Острозької громади прощалися із загиблим військовослужбовцем Олександром Мазураком. 33-річний солдат загинув 26 січня внаслідок ворожого танкового обстрілу поблизу Білогорівки Бахмутського району Донецької області. Урочисте прощання із бійцем відбулося у Нетішині Хмельницької області, а поховали молодого Захисника поряд із могилою мами в селі Плоске. Олександрові б тільки жити, здійснити мрію про сімейне щастя, народжувати й виховувати дітей, творити добрі справи для людей, для своєї Батьківщини, але його життя обірвала війна.

У Вараші проводили в останню путь Героя Павла Ліпка. 30-річний стрілець-помічник гранатометника 1-го механізованого батальйону в/ч А4638, загинув 24 січня під час виконання бойового завдання біля міста Бахмут Донецької області. Життя Павла обірвалося у переддень дня народження... Поховали Героя на кладовищі у селі Стара Рафалівка.

В Острозі прощалися із загиблим на Донеччині жителем села Бухарів Артемом Кулибчуком. Життя 34-річного бійця обірвалося в районі населеного пункту Миколаївка Друга Донецької області ще 7 жовтня. Він загинув внаслідок влучання протитанкового засобу. Лише сьогодні Герой повернувся на рідну землю, за яку віддав життя.

Схиляємо голови у молитві за наших Воїнів Світла, котрі, не вагаючись, віддали своє життя за нашу з вами волю.

Вічна Слава Героям!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux