До концепції розвитку летовища Рівного залучать фахівців Мінекономрозвитку
опубліковано 29 листопада 2019 року о 15:30

Меморандум про співпрацю підписала Рівненська область та Агенція державно-приватного партнерства при Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України .


Документом передбачено рекомендувати Міжнародний аеропорт «Рівне» до переліку пріоритетних пілотних проектів.


У підписанні меморандуму взяли участь голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, голова облради Олександр Данильчук та керівники Агенції державно-приватного партнерства.


«Для того, аби знайти потенційного інвестора і розпочати з ним співпрацю, потрібно зацікавити його та підготувати якісний проєкт. Вперше за історію незалежності України Агенція буде реалізовувати такого роду проєкт. Місто Рівне стало одним із перших міст в підготовці державного приватного партнерства саме по аеропортах. Це та сфера, яка є пріоритетною для нинішнього Уряду», - розповіла в.о. директора агенції державного приватного партнерства Анастасія Шуба.



У рамках співпраці підготують концептуальну записку, техніко економічне обґрунтування. До цієї роботи будуть залучати міжнародних консультантів. Усі ці документи і стануть підґрунтям для потенційних інвестиційних проєктів, які стимулюватимуть розвиток летовища.


«Рівненському аеропорту бути! Адже він є основою логістичного хабу, над яким ми зараз активно працюємо. Основна задача – зрозуміти який пасажиропотік у нас є, щоб під нього сформувати комерційно вигідні польоти. Чітко розуміємо що нам потрібні регулярні рейси в польські міста Вроцлав та Варшаву, також є запит в сторону Одеси. Зазвичай це туристи і пасажири з Білорусі та сусідніх областей України. Переконаний, що співпраця із Агенцією державно-приватного партнерства дасть можливість зробити Рівненський аеропорт потенційно привабливим для інвестора», - зазначив Віталій Коваль.




Довідково



Агенція з питань підтримки державно-приватного партнерства (Агенція ДПП) заснована на державній власності та належить до сфери управління Мінекономрозвитку. Основною функцією Агенції є здійснення заходів, спрямованих на підготовку до реалізації в Україні якісних та інвестиційно-привабливих проектів ДПП у різних сферах економіки.

Агенція ДПП залучена до процесу ідентифікації проектів, допомагає в підготовці концептуальних записок та ТЕО, а також залучає місцевих та міжнародних консультантів. Окрім цього, Агенція організовує та проводить тренінги, конференції, семінари та інші заходи, направлені на підвищення інституційної спроможності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у сфері ДПП.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux