Для відновлення лікарень Рівненщини передбачено понад 800 млн грн, - міністр охорони здоров’я
опубліковано 10 квітня 2024 року о 10:26

У межах робочої поїздки на Рівненщину міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко відвідав медзаклади області.

У центральній міській лікарні Рівного урядовець оглянув реконструкцію хірургічного корпусу, будівництво нових операційних. Із керівництвом профільного департаменту обговорили варіанти модернізації приймального відділення.

Нагадаємо, що будівельні роботи були розпочаті ще наприкінці 2021. Однак повномасштабне вторгнення внесло корективи.

«Плани війна змінила, але не зупинила. Процес триває.

Модернізація медичних закладів - пріоритет для Уряду. Так, лише для відновлення лікарень Рівненщини в межах різних державних програм передбачено більш ніж 800 млн грн», - сказав Віктор Ляшко.

Також урядовець відвідав обласний протипухлинний центр. Там триває облаштування приміщення для встановлення лінійного прискорювача. Завдяки такому обладнанню є можливість безпосередньо впливати на ракові клітини чи пухлини, таким чином лікування важких стадій онкології може відбуватися без хірургічного втручання та з більшою ефективністю.

Заключною локацією стала Рівненська обласна дитяча лікарня. Нещодавно тут інсталювали сучасний апарат КТ «Revolution Maxima», виробництва GE. Таке обладнання було поставлене у рамках одного зі спільних проєктів МОЗ та World Bank Ukraine. Воно дозволяє лікарям більш якісно діагностувати різноманітні патології й хвороби та завдяки більш точному діагнозу призначати ефективніше лікування.

Віктор Ляшко зазначив, що попри війну, постійно йде робота над оновленням матеріально-технічної бази лікарень. Протягом 2021-2023 років за кошти держбюджету, United24, Світового банку, Глобального фонду, на Рівненщину поставлено 3 види високотехнологічного сучасного обладнання. Це ангіограф, комп'ютерні томографи та цифрові рентген апарати. Очікується поставка також лінійного прискорювача і апарат МРТ.

Також він додав, що крім цього, лікарні Рівненської області отримали 8 анестезіологічних апаратів, 4 апаратів рентгенівських з С-аркою, 9 апаратів рентгенівських пересувних, 20 апаратів УЗД, 23 апаратів ШВЛ та ще багато іншого обладнання.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux