Держпродспоживслужба Рівненщини прозвітувала про роботу у 2020 році
опубліковано 18 лютого 2021 року о 17:10

Рівненська Держпродспоживслужба оприлюднила звіт про роботу у 2020 році за основними напрямками – контроль безпечності харчових продуктів та ветмедицини, дотримання санітарного законодавства, захист прав споживачів, контроль за регульованими цінами тощо.

Так, завдяки заходам із державного контролю у сфері ветеринарії  виявлено та локалізовано 17 випадків сказу та 1 випадок африканської чуми свиней. Кількість захворювань  тварин на сказ у 2020 році значно менше у порівнянні з 2019 роком. Цьому сприяла активна кампанія із проведення профілактичних щеплень домашніх та пероральної вакцинації диких тварин.

Загалом у галузі харчових продуктів та ветеринарії фахівці здійснили 970 перевірок.  З них, у 680 випадках визначали безпеку продуктів харчування та 290 – пов’язаних із ветеринарною медициною. В наслідок перевірок склали 236 приписів про усунення виявлених порушень. 

Пріоритетним у роботі управління є контроль безпеки та якість дитячого харчування у школах та дитсадках області. Це здійснюється завдяки реалізації Програми «Дітям Рівненської області – безпечне харчування» на 2020-2022 роки. 

Також, минулого року у закладах освіти краю для перевірок відібрано 484 зразки сировини та готових харчових продуктів. У результаті – спеціалісти видали 20 рішень про вилучення з обігу непридатних харчових продуктів, вагою близько 120 кг.

Зокрема, лабораторії Держпродспоживслужби за 2020 рік провели близько 1 млн лабораторних досліджень харчової продукції, а також діагностики захворювань та отруєнь тварин. 

Особливої актуальності, в  умовах пандемії, набув контроль за дотриманням протиепідемічних вимог.

Тому фахівці у сфері санітарного законодавства провели 2 285 перевірок та  понад 22 тисячі моніторингових обстежень об’єктів. З них, 89% позапланових заходів стосувались питання забезпечення дотримання карантинних заходів. Так, у результаті розгляду 719 протоколів порушників оштрафували на 217736 гривень.

Серед іншого підвели підсумки роботи управління фітосанітарної безпеки. А саме - огляду імпортних та вітчизняних вантажів, надання адміністративних та фітосанітарних послуг, обстеження сільгосппосівів та лісових насаджень.

Окрім того, серед напрямків роботи спеціалістів Держпродспоживслужби  - захист прав споживачів, контроль за дотриманням антитютюнового, рекламного, ринкового, метрологічного законодавства та реєстрація сільськогосподарської техніки.

Звіт начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області про проведену роботу в 2020 році  ( .ppt , 5.07 Мб )

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux