Програма «5-7-9» буде продовжена на наступний рік
опубліковано 25 вересня 2020 року о 09:55

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів під час зустрічі з Американською торговельною палатою (ACC), яка об’єднує найбільших інвесторів та міжнародні компанії, що працюють в Україні.


Денис Шмигаль підкреслив, що програма «Доступні кредити «5-7-9%» буде продовжена на наступний рік у тому вигляді, у якому вона працює зараз.


«Програма довго набирала обертів. І зараз вона себе виправдовує. На зустрічах із бізнесом нас просять продовжити програму й для цього є об’єктивні причини. Багато хто лише у вересні отримав кредити, і мати їх на 2-3 місяці — беззмістовно. Відповідно, ми вже заклали гроші в проект Держбюджету за цим напрямком на 2021 рік. Бізнес зможе взяти кредити, як для інвестицій та розвитку, так і для рефінансування», — зазначив Глава Уряду.


Відповідаючи на запитання представників Американської торговельної палати, Денис Шмигаль розповів про кроки Уряду для покращення інвестиційної привабливості України. Він нагадав, що днями команда UkraineInvest презентувала новий інвестиційний гайд. «У ньому можна знайти інформацію, яка цікавить інвесторів, про кожну галузь української економіки в електронному вигляді. Ми будемо й далі його наповнювати, він оновлюватиметься щоквартально», — зазначив Глава Уряду.


Разом з тим, за словами Прем’єр-міністра, Уряд працює над полегшенням для бізнесу за тими показниками, які формують рейтинг Doing Business, та над реалізацією «структурних маяків», що містяться в програмах міжнародних фінансових партнерів України.


Ще одним кроком для покращення інвестиційної привабливості України Прем’єр-міністр назвав розроблення Національної економічної стратегії 2030.


«Ми формуємо візію та кроки, робимо аудит держави для того, щоб до кінця цього року сформувати першу в історії України десятилітню стратегію. Ми робитимемо це публічно із залученням асоціативних структур, експертів та представників бізнесу», — наголосив очільник Уряду.


Очільник Уряду зазначив, що вже розпочалися консультації зі спеціалістами щодо утворення фондового ринку в Україні та висловив сподівання, що представники АСС доєднаються до цього процесу. «Переконаний, із залученням міжнародних експертів ми розвинемо цю тему та за рік вийдемо на створення фондового ринку», — сказав Денис Шмигаль.


Прем’єр-міністр також подякував всім компаніям, які продовжують працювати та інвестувати в Україну. Він запросив Американську торговельну палату та інші бізнес-асоціації до системного діалогу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux