День молоді. Свято відзначатимуть 335 тисяч жителів Рівненщини
опубліковано 11 серпня 2023 року о 15:52

Вже третій рік поспіль День молоді в Україні відзначають 12 серпня. Цьогоріч свято припадає на суботу.

Як розповіли в управлінні у справах молоді та спорту Рівненської ОДА, на Рівненщині нині проживає 335 290 молодих людей віком від 14 до 35 років.

«У цей складний час для держави молодь Рівненщини активно і різнобічно проявляє свої можливості. Боронять нашу країну у війську, волонтерять і допомагають ЗСУ, працюють і сплачують податки в нашій державі, активно займаються творчістю і знаходять час для свого дозвілля», - зазначив начальник управління Віталій Ліпський.

У межах обласних програм надається постійна підтримка громадським об’єднанням області що працюють з молоддю та займаються національно-патріотичним вихованням. Серед них, зокрема, ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила», обласна молодіжна організації «Рівненська округа Пласту - НСОУ», ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». Лише цьогоріч проведено 19 молодіжних заходів, на що спрямовано 352 тис. грн. Охоплено більше 20 тисяч молодих людей.

Крім того область і надалі долучається до проведення тренінгів за програмою ПРООН «Молодіжний працівник».

Нині в області функціонує 12 молодіжних центрів та просторів, два з яких мають статус комунального закладу. Всі ці простори є осередками практичної роботи з молоддю. Це установи, що сприяють розвитку молодих людей, їх громадянської освіти, популяризації здорового способу життя, волонтерства, молодіжному підприємництву. Їх напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей конкретного населеного пункту.

«Вже майже два роки діє Молодіжна рада при Рівненській обласній державній адміністрації, - додає заступниця начальник управління Наталія Чигир. - Незабаром розпочнеться процес формування її нового складу на наступні два роки».

До Дня молоді 12 серпня 2023 року в Рівненській області заплановано проведення понад 140 різноманітних заходів, серед яких є тренінги, флешмоби, благодійні концерти, кінопокази, квести, акції, спортивні активності.

Нагадаємо, 28 липня 2021 року Президент України Володимир Зеленський з урахуванням ініціативи молодіжних рухів і організацій України підписав указ № 333/2021 про перенесення Дня молоді з 27 червня на 12 серпня, коли за календарем ООН відзначають Міжнародний день молоді.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux