Цьогоріч на Рівненщині створено 8 сімейних фермерських господарств
опубліковано 12 квітня 2021 року о 11:30

Наразі на Рівненщині працює 19 сімейних фермерських господарств. З початку цього року вже створено 8 таких ферм. Згідно Закону України вони можуть функціонувати без набуття статусу юридичної особи. За умови використання праці членів сім’ї такого господарства, їхня робота може бути організована фізичною особою-підприємцем самостійно.

Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

Найбільша  кількість сімейних фермерських господарств – 12, знаходиться на території Рівненського району. Можливість зареєструвати таке господарство з'явилася на початку 2020 року і вже за рік було створено 11 сімейних фермерських господарств.

Окрім того, держава активно підтримує такий вид бізнесу. Сімейні фермерські господарства беруть активну участь у програмах державної підтримки.

«У минулому році на підтримку сімейних фермерських господарств краю з держбюджету було спрямовано 1,2 млн грн. Цьогоріч планується залучити ще більше державних коштів. Загалом на всю Україну 4,5 млрд гривень будуть розподілені на програми, які діяли у минулому році та нові. Зокрема, картоплярство, органічне виробництво, та зрошення», - повідомила директор обласного департаменту агропромислового розвитку Надія Переходько.

Також, у Рівненській ОДА відбулося засідання круглого столу, на якому керівники діючих господарств поділилися особистим досвідом із тими, хто має намір створити фермерські господарства. Так, представники ТОВ «УкрМілкінвест» презентували порядок створення сімейних господарств на базі родинних молочних ферм. Окрім того, фахівці роз’яснили питання оподаткування та постановки на облік в органах ДПС сімейних фермерських господарств та механізм компенсації єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, проєкт «Сімейні молочні ферми» - спрямований на розвиток українського села. Зокрема, формат невеликих ферм на 10-50 корів дозволяє формувати принципово новий молочний бізнес та швидко масштабувати його. 

Завдяки зверненню голови Рівненської ОДА Віталія Коваля у 2019 році до Мінекономіки та Мінюсту, підприємці області мають можливість зареєструвати фермерське господарство на основі договору про створення сімейного фермерського господарства шляхом відображення його в Єдиному державному реєстрі. Це дозволяє господарствам бути учасниками державних програм.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux