Цьогоріч на Рівненщині реалізували 10 молодіжних проєктів
опубліковано 23 грудня 2020 року о 14:20

«Можливості без меж», «Пузата мама», велокультура в громадах та Школа інструкторів активного відпочинку – ці та інші молодіжні ініціативи впроваджували на Рівненщині упродовж 2020 року.



«Сьогодні ми підсумовуємо реалізацію проєктів, які перемогли в обласному конкурсі. Цього року молодь Рівненщини запрошували долучатися до 10-ти різних ініціатив, які дійсно були цікавими, сучасними та драйвовими. Попри карантин, організатори змогли переформатувати роботу в онлайн режим та вийти на новий рівень реалізації проєктів», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.




Організатори проєктів ділились враженнями та подальшими планами.



Так, ГО «Сімейний клуб – «ПУЗАТА МАМА» реалізовували «Школу для молодих матусь та татусів». За словами організаторів, їх проєкт спрямований на популяризацію здорового способу життя, материнства та свідомого батьківства. Як розповідає засновниця проекту Оксана Кравець, вагітних навчали найкращі фахівці Рівного у сфері народження та виховання дітей, які провели для них різноманітні корисні тренінги, зустрічі, майстер-класи.




Наступна ініціатива, яку цьогоріч реалізували - соціальний проєкт «Можливості без меж» громадської організації «Нація талантів». Вдалось залучити до активностей 20 учасників з інвалідністю. Серед них - слабкочуючі, люди з порушенням зору, із затримкою психомовного розвитку та синдромом Дауна. В рамках проєкту організували зустрічі-знайомства, парад учасників на святкуванні дня міста. Також діти долучалися до майстер-класів із виготовлення листівок, телевізійної та акторської майстерності, фотосесій та створення соціальних роликів. Саме цей проєкт здобув перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Волонтерство від усвідомлення до дії»Окрім цього учасники відвідали екскурсії у Львові.




Ініціатива «Формування велокультури в громадах Рівненської області» залучила понад 300 людей. Її реалізовувала ГО «Центр ініціатив «Віадук». Проєкт мав на меті підвищити обізнаність молоді щодо власної безпеки під час руху на велосипеді. Як результат - 315 учасників долучились до ініціативи. Вони спільно виготовляли світлоповертальні та відбивні елементи, брали участь у квестах, іграх та онлайн-заняттях.




Окрім цього, про свою роботу звітувалась ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила». Вони втілювали 2 проєкти - «Школа інструкторів активного відпочинку «Спільні кроки» та історично-пошукову програму для молоді «Повстанські ночі». У рамках «Повстанських ночей» вони організували інтерактивну карту місць, де відбувалися визначні події з історії національно-визвольних змагань та місць поховань на території Рівненської області. Щодо другої їх ініціативи - вдалось провести блок семінарів з теоретичним навчанням, після чого організувати практичне навчання у вигляді навчального сплаву-туру по річці Случ.




Розповідали й про досягнення програми «Школи менторів компетентних батьків» організатори «Тараканівської сільська ГО «Відродження». Своїми здобутками ділились організатори ГО «Велоклуб «ВЕЛОШОК», вони влаштовували «Кубкові велосипедні перегони «Кубок «Велошок». Також цього року впроваджувався проєкт «Вільний простір у Демидівській ОТГ», який влаштовувала ГО «Сприяння розвитку села».



Також про проєкт «Путівка за знання» та «Бібліотека – інклюзивний простір для молоді» Кубкові велосипедні перегони «Кубок «Велошок».


Нагадаємо, цього року на обласний конкурс проєктів надійшло 19 пропозицій від громадських організацій Рівненщини. Варто зазначити, що остаточні переможці, які отримають фінансову підтримку, будуть оголошені після затвердження обласного бюджету на 2021 рік.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux