Брифінг начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля щодо відновлення роботи бізнесу на Рівненщині
опубліковано 23 березня 2022 року о 13:09

28 день війни. Доки наші захисники та захисниці стримують ворога на передовій, Рівненщина повинна забезпечувати життя в тилу. Міста та села мають повертатися до активного життя, де це можливо та безпечно. Малому, середньому та великому бізнесу необхідно працювати на економіку держави для забезпечення її обороноздатності. Перукарні, магазини, кав’ярні, малі й великі підприємства, виробничі потужності повинні бути задіяні в обороноздатності через податки та зарплату працівника. А мешканців області закликаємо користуватися послугами місцевих підприємців.

Президент, Уряд та Верховна Рада створили всі умови для того, щоб бізнес міг працювати. Серед основних рішень:

1. Програма «Доступні кредити «5-7-9%»: кредит під 0% для будь якого-бізнесу протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

2. Програма єПідтримка: 6,5 тисячі гривень отримають роботодавці на компенсацію зарплати працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб, а також ФОПи усіх груп.

3. Не проводитимуться планові та позапланові перевірки бізнесу під час воєнного стану. Це дозволить забезпечити стабільну роботу підприємств.

4. Започаткування та ведення бізнесу в Україні спрощено. Відтепер замість отримання дозволу чи ліцензії, достатньо подати декларацію, що підприємство відповідає всім вимогам закону. Декларацію можна подати фізично – через ЦНАП, або онлайн – через Єдиний веб-портал електронних послуг або додаток чи портал Дія. Раніше в Україні налічувалося понад 600 дозволів та ліцензій для здійснення господарської діяльності. Тепер обов’язковими будуть близько 50-ти, і лише для тих видів, які неможливо скасувати через значний ризик для здоров’я людей, довкілля та безпеки держави.

5. Держава компенсуватиме відсотки за кредитами на покриття витрат, пов’язаних зі здійсненням с/г діяльності, підприємствам із земельним банком до 10 тисяч га. Також аграріям будуть надаватися державні гарантії на 80% суми кредиту.

6. Рівненщина запрошує бізнес із постраждалих територій переміщувати свої потужності в наш регіон. Загалом в Україні вже подано 1 тисячу заявок. Переміщено майже 50, 18 із яких працюють. Контактуйте із департаментом економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОВА або залишайте заявку за телефоном гарячої лінії ОВА 0 800 500 078.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux