Бібліотеки Рівненщини популяризують читання
опубліковано 10 липня 2020 року о 13:00

В умовах карантину бібліотеки Рівненської області упродовж чотирьох місяців не обслуговують читачів. Однак роботу заклади не припиняли, а перенесли її в онлайн площину.



Так, відбувся онлайн круглий стіл «Промоція читання та реалізація кроссекторальних літературних проєктів у бібліотеках області». Його учасниками стали 43 публічні бібліотеки та окремі фахівці. Організаторами заходу виступили Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека та громадська організація «Рівненське обласне відділення Української бібліотечної асоціації».



У ході круглого столу були розглянуті та обговорені важливі питання, пов’язані з практичною діяльністю публічних бібліотек у напрямі популяризації читання. Зокрема – просування читання серед різних груп користувачів, реалізації інтерактивних проєктів про літературу в партнерстві з НДО, галузевими установами, творчими спілками, подолання викликів, спричинених пандемією і розвитку нових культурних практик в умовах, що склалися.



Окремі виступи висвітили діяльність публічних бібліотек на підтримку читання серед інклюзивних аудиторій, зокрема презентовано сайт «Аудіобібілотека», який формує Рівненська ОУНБ.


Сайт адаптований для осіб з порушеннями зору і доступний для читання програмами екранного доступу. Ресурс пропонує озвучені версії книг відомих світових авторів та літераторів Рівненщини, підручники та тематичні подкасти про відомих людей з інвалідністю, інформацію на підтримку здоров’я. Унікальною складовою вебсайту є представлення інклюзивних екскурсій вулицями Рівного та цікавих туристичних відомостей про край.



По завершенню круглого столу учасники обговорили, зокрема, забезпечення реалізації регіональних програм, спрямованих на розвиток культури в Рівненській області, програми книгодрукування літератури місцевих авторів, цільову фінансову підтримку омплектування фондів публічних бібліотек, підтримки видання соціально-значимих видань про край та книг авторів Рівненщини, налагодження нових партнерств.



За матеріалами онлайн-круглого столу буде підготовлено електронний збірник тез та доповідей учасників, який буде розміщений на сайті Рівненської ОУНБ.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux