Безпека під час навчання – надважливе завдання для кожного закладу вищої освіти
опубліковано 14 серпня 2022 року о 15:32

На сьогодні питання безпеки освітнього процесу є пріоритетом для керівника кожного закладу вищої освіти (ЗВО). 

Нині ЗВО мають самостійно визначитися і прийняти рішення щодо дати початку і формату навчання (онлайн, змішаний або офлайн) в залежності від безпекової ситуації у кожному регіоні та готовності закладу забезпечити захист студентів і працівників. 

Рішення щодо формату навчання ректорати приймають на основі рекомендацій військових адміністрацій. У переважній більшості закладів навчання буде проходити у змішаному форматі. 

«В Україні триває повномасштабна війна, у зв’язку з цим кожен ЗВО має враховувати ризики та бути готовими до будь-яких ситуацій. Оскільки на сьогодні безпека та збереження життя учасників освітнього процесу – це пріоритетне завдання. Тому у кожному закладі облаштовують спеціальні укриття та бомбосховища для студентів і персоналу. При цьому для забезпечення очного навчання або змішаного враховуватиметься спроможність укриттів, його місткість, а також готовність переривати процес навчання під час тривог», – зазначила заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак. 

Також у закладі вищої освіти мають бути встановлені покажчики руху та таблички біля входу до захисних споруд. У кожному університеті має бути обладнано пункти надання медичної допомоги з необхідним інвентарем і медикаментами, забезпечено підключення до Інтернету та доступ до системи оповіщення.

Міністерство робить усе можливе, аби допомогти майбутнім лікарям попри війну вступити у медичні ЗВО та дати їм змогу не втратити цю можливість попри війну. Тому цього року запроваджені та діють спеціальні умови вступу на медичні спеціальності: зниження мінімального вступного балу та проведення Національного мультипредметного тесту (НМТ) на здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей).

Забезпечення якості медичної і фармацевтичної освіти є одним з найважливіших завдань МОЗ. Проте цьогоріч в умовах війни та масового відтоку молоді – потенційних абітурієнтів за кордон, пріоритет було віддано питанню забезпечення безпеки вступників та їх можливості вступити до медичних університетів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux