29 серпня на Рівненщині вшанують пам’ять захисників України
опубліковано 28 серпня 2020 року о 15:37

29 серпня 2014 року в районі Іловайська від рук російських окупантів загинуло понад 200 українських воїнів. Саме тому Указом Президента ця дата визначена як День пам’яті захисників України. День пам’яті офіційно встановлено минулого року, але на державному рівні Україна відзначає його вперше.

Так, 29 серпня на Рівненщині заплановано проведення низки пам’ятних та національно-патріотичних заходів. Передбачено приспущення Державного Прапора України, обмеження розважально-концертних заходів та трансляцій на телебаченні й радіо, покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань захисників України.

Зокрема, в обласному центрі о 9 годині буде відслужена панахида за загиблими та покладання квітів до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в зоні АТО (алея кладовища «Нове»).

Потому, о 09:55 біля дошки пам’яті  відбудеться вшанування Героїв та покладання квітів. О 10 годині буде проведена загальнонаціональна хвилина мовчання Україна об’єднається в шані і вдячності нашим співвітчизникам, які, відстоюючи свободу і незалежність країни, віддали свої життя в ім’я майбутніх поколінь, зберігши тим самим мирне життя на більшій території України (у центрі Рівного, поблизу Свято-Воскресенського собору).

Де би ви не були – на центральних площах чи на кладовищах, під час роботи чи подорожі – рекомендуємо за можливості припинити будь-які роботи, зупинити транспорт на узбіччі (дотримуючись безпеки поводження на дорозі), дотриматися режиму мовчання в ефірі теле- та радіоканалів, щоб віддати дань тим, хто загинув за Україну, та висловити підтримку їхнім сім’ях, рідним та побратимам.

Також, у рамках проведення всеукраїнської акції пам’яті «Сонях», закликаємо усіх українців напередодні та у цей день доповнити одяг соняхом – символом пам’яті захисників України і тим самим продемонструвати свою шану та повагу. Рекомендується виготовляти стилізовані соняхи з тканини та розміщувати їх на одязі на лівій стороні грудей.

Відповідне зображення соняха буде розміщене на екранах під час телетрансляції у цей день.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у 2019 році підписав Указ про відзначення 29 серпня День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux