2020 – Рік промоції культурної спадщини Рівненщини
опубліковано 18 лютого 2020 року о 13:52

Голова ОДА Віталій Коваль оголосив 2020 Роком промоції культурної спадщини. Розпорядження керівника області передбачає проведення в області іміджевих заходів, що спрямовані на збереження історично-культурної спадщини та розвиток подієвого туризму.


Що відбуватиметься в області впродовж року, розповіли під час щотижневого брифінгу заступник голови ОДА Сергій Гемберг та керівниця обласного управління культури і туризму Любов Романюк.

«Рівненщина має потужну культурно-історичну спадщину. Її промоція якраз і може допомогти розкрити та показати унікальний потенціал області. Задля цього в будуть проведені близько 40 заходів з нагоди визначних пам’ятних дат та ювілеїв. А це – культурні, музичні та гастрономічні фестивалі, міжнародні пленуми, симпозіуми тощо. Головне – привабити якомога більше туристів до нашого регіону», - зазначив Сергій Гемберг.


Умовно усі події можна розділити на блоки. Перший – духовний – передбачає промоцію унікальних книг – Нобельського, Пересопницького та Острозького євангелій, які цьогоріч відзначають солідні ювілеї.


Наступний – історичний. Події цього блоку будуть стосуватися культурних центрів області – Дубно та Острога. Цьогоріч містам виповнюється 920 років від першої писемної згадки про них.


Третій блок передбачає проведення подій, що пов’язані з непересічними постатями нашого краю. Зокрема, відбудуться заходи, що популяризуватимуть Князя Костянтина Острозького. Він став засновником епохи ренесансу, а також добре відомий своїм меценатством.

«В області є близько 3000 тисяч культурних пам’яток. Тому нам є що показати, - в свою чергу переконана Любов Романюк. – Важливо презентувати Рівненщину як туристичний регіон. До цієї роботи будуть залучені усі культурні та мистецькі заклади».

Вона додала, що в області будуть проведені археологічні дослідження в містах Рівне, Дубно, селі Пересопниця Рівненського району на території поля Берестецької битви, що у Пляшевій Радивилівського району; пройдуть історико-етнографічні експедиції в Здолбунівському та Дубенському районах. Окрім того, проводитимуться й реставраційні роботи на пам’ятках.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux