100 днів війни. Віталій Коваль розповів як змінилося життя Рівненщини за цей час
опубліковано 03 червня 2022 року о 16:30

Україна 100 днів протистоїть російській агресії. З цієї нагоди начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль розповів про те, якими видалися ці дні для різних сфер та галузей Рівненщини.

«Так, сьогодні нам важко. Через ракетні удари в країні дефіцит пального. Коливаються продовольчі ціни, курс гривні. Наші близькі втрачають здоров’я та життя на передовій. Сувора воєнна реальність виснажує кожного з нас. Але, дякуючи Збройним силам України сьогодні на вулицях Рівненщини мир. Тут не стріляють танки. Не їздять БТРи. Не бігають російські солдати, грабуючи подвір’я», - зазначив Віталій Коваль.

#100_днів_війни ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

Організовано сповіщення населення області через:

- мобільний застосунок "Повітряна тривога";

- 101 електросирену та 122 вуличних гучномовці.

Упродовж періоду збройної агресії російської федерації відремонтовано та додатково встановлено 28 електросирен С-40.

Обласна військова адміністрація доручила громадам створити нові місцеві системи оповіщення та інтегрувати їх до територіальної системи.

На сьогодні їх додатково встановлено у:

  • м. Рівне – 12 точок оповіщення,
  • Гощанська ТГ – 5 точок оповіщення,
  • Острозька ТГ – 6 точок оповіщення.

Створено фонд захисних споруд цивільного захисту, до якого належать 128 сховищ, 1546 протирадіаційних укриттів та 627 споруд подвійного призначення.

У м. Рівне додатково підготовлено до використання 108 споруд подвійного призначення (місткістю близько 40 тис. осіб).

Для облаштування восьми захисних споруд з обласного бюджету виділено 4 млн. гривень. Для ремонту трьох захисних споруд з бюджету міста Рівного – 1,28 млн. гривень.

У Рівненській міській лікарні укриття обладнали під операційну на 42 ліжка для поранених та забезпечили автономне функціонування. Під час повітряної тривоги чи активних обстрілів в укритті зможе знаходитись до 300 осіб.

#100_днів_війни ПОСІВНА

Посів ярих культур по всіх категоріях господарств проведено на площі 420 тис. га, що становить 100%!

Всіма категоріями господарств області посіяно 180 тис. га ярих зернових та зернобобових культур, 15,5 тис. га цукрового буряка, 40 тис. га соняшника, 62 тис. га сої, 73 тис. га картоплі,12,4 тис. га овочевих культур.

Це дає нам впевненість у завтрашньому дні. Адже продовольча безпека в умовах війни – важливий фактор на шляху до перемоги.

Дякую всім аграріям, трударям, що виконали доручення ОВА і збільшили посів продовольчих культур. Нагодуємо і Рівненщину, і сусідні регіони. Все буде Україна!

#100_днів_війни АГРОПРОМИСЛОВИЙ КОМПЛЕКС

Протягом воєнного стану 163 суб’єкти господарювання агропромислового комплексу області залучили кредити в обсязі 910,7 млн грн. В тому числі за програмою портфельних гарантій 80%. 721,7 млн грн. переважно спрямували на придбання насіння, добрив, паливно-мастильних матеріалів, засобів захисту рослин.

#100_днів_війни ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ

Підприємства з виробництва продовольчих товарів протягом військового стану працюють стабільно, використовуючи максимально свої виробничі потужності.

На хлібопекарських підприємствах сформовано двотижневий запас борошна для виробництва хліба, здійснюється безперебійне постачання хлібобулочних виробів у торгівельну мережу.

Сьогодні в області в достатніх обсягах на підприємствах знаходяться наступні види продовольства:

  • молоко та молочні продукти,
  • м'ясо та м'ясні продукти,
  • макаронні вироби,
  • борошно,
  • олія соняшникова,
  • яйця курячі.

У сільськогосподарських підприємствах області є в наявності в достатніх обсягах запас продовольчого зерна.

#100_днів_війни МЕДИЦИНА

Внаслідок військової агресії рф, до закладів Рівненщини за 100 днів на лікування поступили 294 поранені особи, з них - 5 дітей.

Наразі в стаціонарах області на лікуванні та реабілітації перебувають 170 поранених.

Стаціонари закладів охорони здоров`я області готові прийняти ще понад тисячу осіб.

У всіх закладах створено 3 місячний запас необхідного медичного забезпечення, який при потребі поновлюється.

Нами закуплено 7 потужних генераторів для медзакладів області.

За домовленістю з ЮНІСЕФ 55 закладів охорони здоров`я отримали холодильне обладнання для зберігання імунобіологічних препаратів (вакцин).

Отримано гуманітарну допомогу з Данії - 22 портативних апарати ШВЛ та вироби медичного призначення.

Гуманітарна допомога сортується та передається згідно листів до областей, які постраждали внаслідок агресії росії.

Проведено 38 навчань для понад 3180 осіб різних професій та спеціальностей, які готові надати необхідну домедичну та медичну допомогу.

З початку війни надано медичну допомогу для понад 22 тисяч ВПО (з них 6439 дітей).

Працевлаштовано 30 лікарів, 26 медичних сестер та 17 технічних працівників із числа внутрішньо переміщених осіб у медзаклади області.

#100_днів_війни РЕЛОКАЦІЯ

Із постраждалих регіонів переміщено 33 підприємства, Луганський державний медичний університет, підприємство Луганської обласної ради «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер».

#100_днів_війни ГУМАНІТАРНИЙ ХАБ

До «гарячих» регіонів відправлено 6,8 тис.тонн гуманітарних вантажів.

В рамках партнерської програми для жителів Чернігівської області доставлено 200 532 продуктових набори.

#100_днів_війни ПРОГРАМА «ДОСТУПНІ КРЕДИТИ 5-7-9»

Видано кредитів на суму 3,1 млрд. грн. (в тому числі 320 млн.грн. під час воєнного стану).

#100_днів_війни ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНІ ОСОБИ

З моменту збройної агресії росії проти України Рівненщина прийняла більше 68 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них на постійне проживання залишилось 53 тисячі осіб.

В області цілодобово працює контактний центр, який забезпечує розміщення осіб, які прибувають в область.

ВПО поселяємо в гуртожитки, готелі, заклади оздоровлення та відпочинку, бази відпочинку, санаторно-курортні заклади, заклади фізичної культури та спорту, лікарні, садочки. Для цього підготовлено 454 таких об’єкти, в яких налічується 20160 вільних місць.

На виплату компенсації за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб сьогодні претендують домогосподарства, що прихистили 15 239 внутрішньо переміщених осіб. Їм буде відшкодовано державою близько 4,9 млн. гривень.

Закладами системи соціального захисту населення області прийнято 657 внутрішньо переміщених осіб із психоневрологічних та геріатричних закладів.

#100_днів_війни ОСВІТА

Із початком введення воєнного стану навчання відбувалося за дистанційною формою навчання.

Наразі дошкілля області поступово відновлює свою роботу. Запрацювали 24 садочки, у яких працює 113 груп. Дитячі садочки області відвідують 1 293 дитини.

Крім того, у 145 дошкільних закладах області надають консультаційні послуги та проводять розвиткові заняття у дистанційному форматі. Ще 125 дітей дошкільного віку в м.Рівне та м.Дубно отримують розвиток і психологічну підтримку за місцем проживання. Підтримку надають мобільні групи 45 педагогів.

Цьогоріч у школах області 24 438 випускників. Для них замовлено документи про освіту, які вони зможуть отримати в середині червня.

На Рівненщині 21 із 29 інклюзивно-ресурсний центр відновив свою роботу: 18 в змішаному (очно-дистанційному) та 3 в очному форматі. 8 ІРЦ області здійснюють роботу з використанням дистанційних технологій.

19 закладів професійної (професійно-технічної) освіти області здійснюють освітній процес у дистанційній формі. Наразі 4 500 учнів проходять виробничу практику.

У Рівненській області функціонує 30 навчально-практичних центрів на базі яких, упродовж введення військового стану, проведено 25 майстер класів. У них взяли участь 372 особи та отримали відповідний сертифікат.

У всіх закладах вищої та фахової передвищої освіти для 26 390 студентів (91% від загальної кількості) організовано дистанційне навчання. 2 610 студентів перейшли на індивідуальне навчання. Всі студенти випускних курсів цьогоріч закінчать навчання та отримають документи про освіту.

74 викладачі закладів освіти беруть участь у військових діях у складі Збройних сил України та територіальної оборони.

#100_днів_війни МІЖНАРОДНІ ВІДНОСИНИ

Продовжуємо працювати в напрямку розвитку міжнародного співробітництва.

Налагоджуємо співпрацю з регіонами Італії та Литви.

Розширюємо партнерство з польськими регіонами.

Рівненщину було представлено під час культурного ярмарку з нагоди визнання м. Каунас Європейською столицею 2022 (Литва) та найбільшої меблевої виставки Східної Європи Meble Polska в Познані.

Провели низку зустрічей з представниками іноземних бізнес-орієнтованих установ та організацій.

Завдяки перемовинам ОВА з керівництвом Вармінсько-Мазурського, Люблінського та Мазовецького воєводств було не лише залучено міжнародну гуманітарну допомогу для забезпечення потреб постраждалого населення, а й досягнуто домовленостей щодо просування економічних інтересів Рівненщини в Польщі.

Найближчим часом проведемо спільні В2В зустрічі за тематичними галузевими спрямуваннями та інформаційні заходи, покликані довести об'єктивну інформацію про події в Україні задля залучення більшої підтримки з боку міжнародних партнерів.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux