10 громад Рівненщини підписали меморандуми про співпрацю у межах програми “Енергодім”
опубліковано 14 травня 2021 року о 11:08

Десять міських рад та територіальних громад Рівненської області - Березне, Володимирець, Гоща, Дубно, Дубровиця, Здолбунів, Острог, Клевань, Корець, Радивилів підтримали початок реалізації проектів з комплексної енергомодернізації житла та розпочали співпрацю з Фондом енергоефективності у межах програми “Енергодім”.

Ці наміри закріплені у відповідних меморандумах, що були підписані в онлайн-форматі 12 травня між керівництвом Фонду енергоефективності та представниками громад.

Станом на початок 2021 року у Рівненській області зареєстровано 1215 багатоквартирних будинків, з них 633 ОСББ. Зокрема, у Березнівській громаді - 27 ОСББ, Володимирецькій - 3, Гощанській - 26, Дубенській - 62, Дубровицькій - 7, Здолбунівській - 63, Клеванській - 16, Корецькій - 4, Радивилівській - 45.

З Рівненщини до Фонду станом на 7 травня надійшло 26 заявок ОСББ на участь у програмі “Енергодім”.

Під час заходу Юлія Головатюк-Унгуряну, директорка Фонду енергоефективності розповіла ОСББ Рівненщини про переваги програми “Енергодім” для українських міст та селищ, а також презентувала перші завершені енергоефективні проекти за програмою.

“Ми знаємо Рівненську область як одну із лідерів у сфері енергоефективності, тому ми дуже розраховуємо, що під час співпраці з Фондом на шляху енергомодернізації будинків ця область також вирветься в лідери”, - зазначила Юлія Головатюк-Унгуряну.

Очільниця Фонду також підкреслила, що очікує від громад затвердження власних енергоефективних програм, які будуть щорічно фінансуватися в доповнення до програми “Енергодім”. Зі свого боку, Фонд готовий надавати допомогу у розробці таких програм або адаптації існуючих під програму “Енергодім”.

У свою чергу, представники громад висловили сподівання на поглиблення співпраці з Фондом та збільшення кількості ОСББ у житловому секторі та кількості енергоощадних будинків у регіоні.

Загалом, у регіоні діють комплексна програма енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 рр, а також програма «Енергодім Рівне» на 2020 – 2023 роки”.

Зокрема, за умовами комплексної програми енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 рр. влада компенсовуватиме 10% відсотків за кредитами, залученими ОСББ на впровадження енергозберігаючих заходів у житловому секторі, які є також учасниками програми “Енергодім”.

В обласному бюджеті для відшкодування цих заходів учасникам програми “Енергодім” на 2021 рік фактично виділено 2,5 млн грн.

Актуальну інформацію про кількість та географію підписаних меморандумів про співпрацю, а також деталі про оновлені місцеві Програми підтримки ОСББ-учасників Програми «Енергодім» відслідковуйте на карті.

Детальніше про програму “Енергодім” можна дізнатися на сайті https://energodim.org/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux