За програмою «Велике будівництво» всю мережу держдоріг буде відновлено до кінця 2023 року
опубліковано 19 березня 2021 року о 12:17

За умови достатнього фінансування до кінця 2023 року Укравтодор може відновити всю мережу загальнодержавних доріг, яка налічує понад 20 000 км. Про це в ефірі програми «Право на владу» заявив заступник голови Офісу Президента, координатор президентської програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

За його словами, повне відновлення мережі доріг державного значення до 2023 року є метою «Великого будівництва», а впевненості в реальності виконання цих планів надають результати минулого року.

«Коли ми говорили про плани 2020 року, то на початку всі сміялися і говорили: «Та що ви таке говорите? 4000 кілометрів доріг? Та такого не буде!» А ми взяли і зробили. В цьому році зробимо мінімум 4,5 тисячі км, але хочемо зробити і більше. Все залежить від фінансування, ми шукаємо шляхи для фінансування, і кредитного, й іншого. Наша мета - зробити всі загальнодержавні дороги (це траси, якими займається Укравтодор) до кінця 2023 року. Це більше 20 тисяч кілометрів доріг», - сказав Кирило Тимошенко.

При цьому заступник голови ОП зазначив, що часто виникає нерозуміння зони відповідальності за державні і місцеві дороги. Укравтодор, зазначив Кирило Тимошенко, відповідає саме за дороги державного значення. А за дороги в межах населених пунктів відповідають вже мери, яких обирали самі жителі міст.

Крім збільшеної кількості побудованих і відремонтованих доріг, Тимошенко звернув також увагу на якість виконання дорожніх робіт, яка також зросла. За його даними, після зимового періоду усі відновлені за президентською програмою «Велике будівництво»" дороги збереглися в ідеальному стані.

За словами голови ОДА Віталія Коваля, на Рівненщині за 2020 рік відремонтували рекордний кілометраж доріг. 

«Понад 200 кілометрів доріг відремонтовано цьогоріч. Це рекордна кількість - стільки ж, скільки за останні 4 роки. Також це більше, ніж запланували. Ремонт провели на дорогах: місцевого значення – майже 90 кілометрів; державного значення – понад 114», - розповів Віталій Коваль.

Загалом на ремонт доріг місцевого значення з державного бюджету надійшло понад 527 млн гривень. Із запланованих 87 кілометрів відремонтували 90, тож область виконала  план на 104%.

На фото - Н-25 Городище - Рівне - Старокостянтинів. Кілометри 112 - 117

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux