На Форумі «Україна 30» обговорили питання сучасних тенденцій у торгівлі
опубліковано 19 березня 2021 року о 12:52

18 березня під час Форуму «Україна 30» заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка спільно з експертами галузі та представниками бізнесу обговорив сучасні тенденції в торговій політиці держави та світу.

«Українська економіка є відкритою економікою, ми багато експортуємо і імпортуємо. У нас немає іншої альтернативи, ніж мислити глобально, як з точки зору конкуренції на внутрішньому ринку, так і на зовнішніх ринках. У публічній площині ми завжди дискутуємо про найбільш проблемні галузі економіки, в той час як український бізнес є динамічним і глобальним. Однією з найбільших «революцій» в українській торгівлі став розвиток торгівлі з Європейським Союзом. На сьогодні ми маємо 14 тисяч компаній, які щороку торгують, і в нас надзвичайно широка номенклатура експорту до ЄС», - відмітив Тарас Качка.

За словами заступника Міністра, поширення пандемії вимагає від виробників стабільності постачань та скорочення ланцюгів постачання. Актуальним стає решорінг, тобто перенесення виробництва до центрів виробництва, ближчих до Європи. В цьому контексті Україна має свої переваги, зокрема, щодо створення спільних з європейським бізнесом виробничих кластерів тощо.

Також він наголосив на сучасних тенденціях у сільському господарстві, які демонструють зменшення споживання м’яса та перехід на товари рослинного походження. Для малого та середнього бізнесу, для якого орієнтована земельна реформа, це є гарною можливістю переорієнтувати своє виробництво, перейти на виробництво рослинної, органічної, нішевої продукції та налагоджувати ланцюги постачань.

Також заступник Міністра акцентував на стрімкому розвитку цифрової промисловості.

«Світ справді суперглобальний не лише з точки зору нових технологій чи виробництва. Навіть якщо ви руками щось виробляєте, то всі ринки у вас під рукою в комп’ютері. Електронна комерція, яка розвивається, та яку підтримують всі наші поштові в платіжні оператори – це все шанс продавати глобально, спокійно і жити гідно», - підкреслив Тарас Качка.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux