Причиною 90% пожеж є діяльність людей, - Сергій Подолін
опубліковано 16 квітня 2024 року о 16:47

Запобігання і контроль за самовільним випалюванням рослинності та превентивні безпекові заходи на Рівненщині. Такі питання сьогодні обговорили під час брифінгу з першим заступником голови Рівненської ОДА Сергієм Подоліним.


Модерував захід радник голови облдержадміністрації Сергій Татаренко.


«Причиною 90% пожеж - є діяльність людей. Загалом з початку року на території Рівненщини виникло сотня пожеж сухої трави та сміття на площі понад 38 га. За підпали сухої рослинності вже притягнуто до відповідальності 19 паліїв», - розповів Сергій Подолін.


Також він додав, що моніторинг ситуації з пожежами в екосистемах рятувальники проводять за допомогою квадрокоптера, а також рейдів та інших заходів запобігання. Окрім того, спільно з лісівниками постійно здійснюється огляд лісових смуг. Злагодженість усіх цих команд – це збереження не лише екосистеми Рівненщини, а й життя людей, які проживають поряд.




Нагадаємо, що такі протиправні дії тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 3 060 до 6 120 гривень.



«На Рівненщині працює 79 пожежно-рятувальних підрозділів. На їхньому оснащенні знаходиться 134 одиниці техніки. Нині ведеться активна робота щодо створення місцевих добровільних пожежно-рятувальних підрозділів у Володимирецькій, Гощанській, Дубровицькій, Сарненській, Острозькій громадах та Рівному», - сказав перший заступник голови РівнеОДА.


Сергій Подолін нагадав, що цьогоріч в березні між Головним управлінням ДСНС України у Рівненській області, Управлінням у справах ветеранів Департаменту ОВА, ГО «Асоціація добровільних пожежних команд України» та ГО «Стронг Ветеран Рівне» був підписаний Меморандум про співпрацю. Цей документ дав змогу долучати до добровільної та місцевої пожежної охорони ветеранів, які повернулися з війни у свої громади. Така ініціатива покликана не лише збільшити кількість пожежників в області, а й працевлаштувати хлопців, які колись стали на наш захист.


Також він зазначив, що рятувальники Рівненщини продовжують розміновувати деокуповані території Херсонської області.


«Загалом з початку року піротехніки обстежили понад півтори сотні гектарів, де виявили та знищили 123 боєприпаси, - сказав Сергій Подолін. – Торік до таких виїзних робіт наші сапери залучалися 258 разів, вони обстежили понад понад пів тисячі гектарів та знищили 612 боєприпасів. Нині роботи з розмінування та очищення територій ще тривають».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux