Віталій Коваль взяв участь у міжвідомчій нараді під головуванням Секретаря РНБО України
опубліковано 14 листопада 2021 року о 17:15

14 листопада голова Рівненської ОДА Віталій Коваль у Луцьку взяв участь у нараді щодо додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону, проведеній за дорученням Президента України Володимира Зеленського під головуванням Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.


Метою наради є координація і контроль за виконанням центральними та місцевими органами виконавчої влади, правоохоронними органами, військовими формуваннями завдань, які визначені за результатами засідання РНБО України 10 листопада 2021 року, зокрема, про додаткові заходи із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.


Під час наради заслухали спільну доповідь Міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського, Голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека, Голови Державної міграційної служби Наталії Науменко та в.о. Голови ДСНС України Сергія Крука щодо ситуації на українсько-білоруському державному кордоні та заходів із забезпечення дотримання режиму державного кордону та громадського порядку.


На нараду запрошені глави іноземних дипломатичних місій – Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі.


«Восьмий рік триває військова агресія з боку РФ, і те, що зараз відбувається на польсько-білоруському кордоні, не можна назвати гуманітарною кризою, - це чергова спецоперація РФ, яка проводиться з метою розхитування ситуації в Європі та на нашому кордоні», - сказав Секретар РНБО України Олексій Данілов.


За його словами, за даними розвідувальних органів, сьогодні на території Білорусі знаходиться «вже близько 16 тисяч осіб - так званих біженців». «Ця ситуація може торкнутися нас безпосередньо, тому маємо вжити усіх необхідних заходів реагування», - зазначив Олексій Данілов.


Секретар РНБО України наголосив, що Україна готується до різних сценаріїв розвитку ситуації на польсько-білоруському кордоні. Він також висловив переконання щодо необхідності створення міжвідомчої робочої групи із залученням усіх силових структур, органів місцевого самоврядування для цілодобового моніторингу ситуації на кордоні та оперативного реагування. «Маємо діяти абсолютно скоординовано, спокійно та виважено, і сповідувати державницьку позицію», - наголосив він.


Участь у нараді також взяли: Голова Служби безпеки України Іван Баканов, командувач Національної гвардії України Микола Балан, начальник ГУР МО Кирило Буданов, Командувач ССО ЗСУ Григорій Галаган, Перший заступник Секретаря РНБО Руслан Демченко, заступник Секретаря РНБО Сергій Демедюк, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, Голова Національної поліції України Ігор Клименко, Міністр оборони України Олексій Резніков, заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Козловська, Голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник Міністра закордонних справ України Микола Точицький, начальник Департаменту контррозвідки СБУ Олександр Руснак, голови Волинської, Житомирської, Київської, Чернігівської ОДА, представники територіальних підрозділів державних органів, фахівці Апарату РНБО України.


Фото Волинської ОДА

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux