Важливо, аби громади Рівненщини долучилися до співфінансування програми "Власний дім" - Ігор Тимошенко
опубліковано 23 вересня 2021 року о 16:00

Відбулося засідання спостережної ради Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. До складу спостережної ради входять представники ОДА, депутатського корпусу обласної ради та Фонду, юристи.

У ході засідання заслухали інформацію про стан виконання рішень, прийнятих на першому засіданні спостережної ради. Голова Фонду Сергій Анощенко поінформував про діяльність щодо повернення заборгованості, зокрема про стан ведення претензійно-позовної роботи. На сьогодні Фонд здійснює значну роботу із повернення коштів до відповідних бюджетів.

Крім цього, члени спостережної ради обговорили проєкт Обласної цільової програми індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім» на 2022 - 2024 роки. Серед іншого – можливість співфінансування програми в т.ч. за рахунок коштів територіальних громад.

"Важливо, щоб програма фінансувалася з бюджетів різних рівнів, а територіальні громади у своїх бюджетах, за можливості, також передбачили видатки на «Власний дім». Тергромади самі вирішуватимуть, яку суму виділити на співфінансування програми. В перспективі – необхідно досягти того, щоб частка фінансування тергромад була не меншою, ніж фінансування з обласного бюджету", – зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Проєкт програми буде винесений на розгляд засідання сесії обласної ради.

Програма "Власний дім" дасть можливість сільським жителям взяти у борг гроші на житло у селі під 3% річних від суми кредиту. Для сімей, у яких троє і більше дітей – кредитування безвідсоткове.

За увесь час діяльності кредитами Фонду скористалося понад 600 сільських жителів області. Серед позичальників є і учасники АТО.

Також члени спостережної ради розглянули проєкт Регіональних правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі в Рівненській області, а також зміни до Статуту Рівненського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та внесли пропозиції до поданих проєктів.

Нагадаємо, основною діяльністю Фонду є надання пільгових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі та фермерським господарствам.

Аби перезавантажити роботу Фонду та повернути бюджетні гроші, у травні голова Рівненської ОДА Віталій Коваль підписав розпорядження, якими затвердив новий статут та призначив керівника Фонду.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux