Рівненська ОДА: головне на брифінгу за 12 лютого. ВІДЕО
опубліковано 12 лютого 2021 року о 15:56

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та заступниця начальника обласного управління охорони здоров'я Олена Гандзюк відповіли на актуальні запитання, що стосуються захворюваності на COVID-19 та заходів з протидії коронавірусу, життєдіяльності Рівненщини в умовах пандемії.


Модерував брифінг начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Олександр Поліщук.


  • Рішення про зміну форми навчання приймає керівник закладу освіти. Наразі у 6-ти територіальних громадах Рівненщини школи працюють у звичному режимі, у 10-ти - змішана форма. Через негоду 48 громад Рівненщини перейшли на дистанційне навчання. В рейси не виїхали 155 шкільних автобусів. У зв’язку із погіршенням погодних умов і зниженням температури важливо, щоб керівники навчальних закладів приймали правильні управлінські рішення.


  • На сьогодні в області діє 103 пункти обігріву, які розгорнуті у стаціонарних приміщеннях, у тому числі 6 – у закладах соціального захисту, 3 - пересувні пункти обігріву. Частина пунктів забезпечена гарячими напоями, печивом, солодощами. Загалом в пунктах, розгорнутих органами місцевого самоврядування, отримали допомогу 208 осіб, у закладах соціального захисту – 827, а у пересувних пунктах обігріву, які розгорталися 27 разів, – 1 122 особи.


  • Національна служба здоров’я України оплачує термінові оперативні втручання за відповідним пакетом. Кожен заклад охорони здоров'я, який надає стаціонарну медичну допомогу, що відповідає вимогам НСЗУ, може укласти договір за таким пакетом. Це хірургічні операції дорослим та дітям у стаціонарних умовах (гінекологія, дитяча гінекологія, нейрохірургія, дитяча нейрохірургія, онкогінекологія, онкологія тощо). Всі оперативні втручання оплачуються за глобальною ставкою.


  • Вакцина, яку постачатимуть на Рівненщину на першому етапі, буде американського походження - фірми «Pfizer». Вона надійде у кількості 117 тисяч доз. Нею можна провакцинувати 58 тисяч людей. Варто зазначити, якщо людині введуть вакцину певного виробника, то відразу ж має бути заброньована друга доза такого ж самого виробника. Ефективність вакцини «Pfizer» доведена на 95%. Це дуже високий рівень ефективності.


  • Вакцина вимагає ретельного дотримання вимог «холодового ланцюга». На національному складі вона зберігається при температурі  -70 - - 80 градусів. На регіональні склади вакцина доставляється автомобілем, в якому дотримується температурний режим -80 градусів. При температурі +2+8 градусів можемо зберігати цю вакцину  5 діб з моменту її перевантаження з авто на склад. За цих 5 діб всю кількість вакцини групи мобільних бригад повинні виробити. Щодня працівники будуть щеплювати не менше 100 людей.


  • Утилізація медичних відходів відбувається хімічним та фізичним способами. Фізичні способи – це автоклави, які знаходяться в закладах охорони здоров’я, хімічний спосіб – це дизенфікуючий засіб. В області переважно відбувається утилізація хімічним способом знезараження. Заклади охорони здоров’я заключають договори з підприємствами, які мають ліцензію на утилізацію відходів категорії В. Це відходи, які утворилися у зв’язку з наданням допомоги COVID-19. На жаль, в Рівненській області таких підприємств, які мають ліцензію, немає, тобто ці відходи вивозяться. Наразі утилізовано більше 10,5 тонн відходів. У Сарненській ЦРЛ та Дубровицькій ЦРЛ є два інсинератори, де спалюються відходи.


  • На сьогодні в обласній клінічній лікарні створено опікове відділення з пластичною хірургією та реконструктивно-відновною ортопедією. Назва змінена з метою розширення послуг, які будуть надаватися в ньому, в тому числі і пластична хірургія. Реорганізація відділення відбулася з метою оптимізації ліжкового фонду. Оскільки було недовантаження одного відділення та перевантаження іншого. Змінюючи назву й структуру відділення фактично відбувається оптимальний перерозподіл пацієнтів, а також розширення надання послуг, що будуть у цьому опіковому відділенні, яке лишилося та збільшило свої послуги. Зміна заввідділенням та прийняття кадрових рішень є виключно прерогативою керівництва обласної лікарні.




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux