На Рівненщині віддали останню шану полеглим захисникам
опубліковано 09 січня 2023 року о 09:53

Сарненщина попрощалась із чотирма загиблими Героями.

В останню дорогу провели захисників, які загинули в один день на Харківщині, - 28-річного Олександра Ліщука, жителя села Томашгород Рокитнівської громади, та Юрія Кузьмича, жителя села Березове Березівської громади.

Також жителі Рокитнівської громади попрощались із загиблим воїном Михайлом Крупичем.

Він народився 1971 року у селі Грабунь. Проживав у селищі Рокитне. Ще в перші дні війни чоловік приєднався до лав ЗСУ. 2 січня загинув, виконуючи бойове завдання, поблизу міста Бахмут на Донеччині. У Героя залишились дружина та 2 доньки.

Жителі Клесівської громади живим коридором шани зустріли та провели в останню дорогу загиблого воїна Тараса Дубину.

Йому назавжди залишиться 30 років. Тарас тривалий час працював за кордоном. Коли росія розпочала повномасштабний наступ, повернувся на Батьківщину та добровольцем пішов на фронт. Воїн загинув, виконуючи бойове завдання, поблизу смт Терни на Донечинні. У Героя лишився тато, брат, сестра та маленький син.

У Рівному попрощалися двома воїнами, які загинули в боях за Україну. Про долі 37-річного Андрія Самчука та 27-річного Богдана Рокицького давно нічого не було відомо, проте 7 січня сім’ї обох захисників дізналися про їхню загибель. Воїнів упізнали за ДНК.

Андрій Самчук народився у Рівному, закінчив Великоолексинську середню школу та Рівненську духовну семінарію, але священником так і не став. Восени 2021 року вирішив йти на контрактну службу в армію.

Повномасштабна війна застала Андрія Самчука на навчанні на Волині. Звідти вже вчорашні воїни-початківці вирушили на кордон, а згодом і на Миколаївщину. Востаннє з Андрієм рідні говорили 29 березня. Потому зв’язок обірвався, а згодом побратими повідомили, що боєць загинув під час мінометного обстрілу, але його тіло не змогли забрати, бо довелось відступити. Через кілька місяців тіло бійця змогли повернути, а потому аналіз ДНК остаточно підтвердив факт загибелі.

Богдан Рокицький народився у Рівному, вчився у школі №8, потім у технічному коледжі НУВГП здобував фах електрика, а згодом у Нововолинську додав іще один фах за схожою спеціальністю. Згодом працював на «Рівнеазоті». Після 24 лютого, не сказавши рідним, пішов добровольцем у військкомат. Спершу Богдан пройшов навчання, бо не мав досвіду військової служби, а потім вирушив разом із побратимами у зону бойових дій. Востаннє вийшов на зв’язок із рідними 6 жовтня. Він навіть не сказав, що йдуть на завдання. Але потім не телефонував... Згодом на Херсонщині знайшли могилу із 13-му загиблими. Богдана упізнали по браслету, який йому подарувала дівчина — з нею він планував одружитись після повернення. 27-річний стрілець-снайпер Богдан Рокицький загинув 9 жовтня на Херсонщині.

Поховали Богдана Рокицького на кладовищі «Нове» у Рівному, а Андрія Самчука - у селі Малий Олексин, де знаходяться могили його батьків.

Світла пам’ять загиблим!

Співчуття рідним і близьким!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux