На Рівненщині продовжують збільшувати відсоток очного навчання
опубліковано 05 вересня 2023 року о 17:10

Укриття в закладах освіти, перехід на очне навчання та безпекова ситуація. Про це сьогодні йшлося під час зустрічі з керівниками вишів та управлінцями в галузі освіти міста Рівного. Нарада проходила під керівництвом першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна.

За інформацією освітян, нині в Рівному школярі 18 шкіл навчаються у змішаній формі. Окрім того, збільшилася кількість закладів, які працюватимуть у дві зміни. У деяких ліцеях досі тривають ремонти санвузлів, через що діти змушені здобувати освіту дистанційно.

«Керівництво міста, директори закладів повинні інформувати батьків та громадськість про форми навчання заздалегідь. Кожна дитина має право на рівний доступ до освіти і це прописано в українському законодавстві. Головна умова очного навчання – укриття в школі. Це якість освіти, ментальне здоров’я та безпекова складова. Якщо є сховище, то діти навчаються в класах і вони під наглядом вчителів та психологів. Якщо їх немає, то дитина залишається наодинці зі стресом, тривогою та без мотивації до навчання», - сказав Сергій Подолін.

У свою чергу очільник управління освіти Рівненської громади Богдан Турович запевнив, що ремонти санвузлів завершаться найпізніше на початку жовтня, а подекуди – на наступному тижні. Також зазначив, що завершується робота з підписання договорів із власниками захисних споруд з іншими суб’єктами господарювання.

Сергій Подолін нагадав, що згідно із законом України «Про освіту», за облаштування безпечного місця відповідає засновник закладу. У більшості випадків - це місцева влада. Якщо мова йде про приватну школу, то це фізична або юридична особа, яка заснувала її.

Ще одна нарада відбулася з керівниками закладів вищої та фахової передвищої освіти, зокрема з тими, в чиїх закладах відсутні укриття та відповідні договори. Так, студенти змушені навчатися дистанційно в таких інститутах: Європейському, Київського університету права НАНУ, а також економіко-гуманітарний та інженерний фаховий коледж.

Перший заступник голови Рівненської ОДА наголосив, що вища освіта має бути якісною. Ці діти будуть відбудовувати післявоєнну Україну. Це те покоління, яке стане «обличчям» нашої непереможної, сильної, сучасної держави. Тому завдання влади – зробити усе можливе для здобуття якісної освіти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux