На Рівненщині створили консультативну раду при територіальному органі ДРС
опубліковано 14 квітня 2021 року о 16:53

Державною регуляторною службою України ініційовано створення регіональних консультативних рад при секторах ДРС у регіонах за участю представників місцевого бізнесу та їх об’єднань.

Такі консультативно-дорадчі органи покликані забезпечити якісний зворотний зв’язок між бізнесом та владою, отримання об’єктивної інформації про нагальні проблеми бізнесу в регіонах та підвищити ефективність роботи територіальних органів ДРС, а також залучати суб’єктів господарської діяльності до участі у реалізації державної регуляторної політики, політики з питань нагляду і контролю.

Сьогодні, 14 квітня, в приміщенні Рівненської торгово-промислової палати проведено перше засідання консультативної ради при секторі Державної регуляторної служби України у Рівненській області.

До складу ради увійшли 15 найактивніших представників бізнесу Рівненської області та їх громадських об'єднань.

Строк повноважень консультативної ради становитиме 2 роки.

Участь у засіданні ради взяв заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко.

«Облдержадміністрація спрямовує свою діяльність на допомогу бізнесу в будь-яких питаннях, що стосуються його розвитку, а також у стосунках з контролюючими та правоохоронними органами. Важливо, що є така ініціатива. Створення такого консультативно-дорадчого органу піде на користь бізнесу. Будемо раді, якщо новостворена консультативна рада допомагатиме у вирішенні проблем, які турбують бізнес, а можливо в окремих питаннях, стане ініціатором напрацювань щодо шляхів їх розв’язання. Висловлюю сподівання, що ОДА, контролюючі органи та бізнес й надалі працюватимуть консолідовано, у взаємодії один з одним», - зазначив у вступному слові Ігор Тимошенко.

Завідувач сектору ДРС у Рівненській області Віталій Самсон поінформував присутніх щодо ролі Державної регуляторної служби України, та її територіального органу в захисті та відновленні прав бізнесу в ході здійснення заходів державного нагляду (контролю), а також розповів про основні завдання, покладені на новостворену консультативну раду.

«Президент України визначив 2021 рік – роком дерегуляції. Це сприятиме зняттю перепон на шляху ведення господарської діяльності. Перед нашим органом стоїть завдання вивчити та проаналізувати проблеми, з якими стикається бізнес, на території області, у всіх 64 новостворених територіальних громадах. Щоб бізнес почувався комфортно, ефективно працював та наповнював місцеві бюджети. Сподіваюся на активну участь консультативної ради у цьому процесі», - додав Віталій Самсон.

Президент Рівненської торгово-промислової палати Микола Ярощук висловив переконання, що новостворена консультативна рада стане консолідуючою силою, яка сприятиме досягненню максимальної ефективності у відстоюванні інтересів суб’єктів підприємництва різних рівнів. «Створення такого консультативно-дорадчого органу є знаковою подією. Вона консолідує представників асоціацій та об’єднань, які представляють різноманітні професії, галузі та види господарської діяльності. Спільно ми зможемо вирішити багато актуальних для бізнесу проблемних питань», - зазначив Микола Ярощук.

У ході засідання головою консультативної ради при секторі Державної регуляторної служби України у Рівненській області обрано Ольгу Мельничук – ФОП, члена робочої групи з напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності фізичних осіб – підприємців при Рівненській ОДА, члена координаційної ради при Президентові України з питань мікробізнесу.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux