На Рівненщині підписали меморандум про співпрацю, щоб допомогти переселенцям
опубліковано 19 квітня 2022 року о 17:04

В області з вимушеними переселенцями розпочинають працювати психологи, соціальні працівники, юристи, які входять у спеціальні мобільні бригади. Вони діятимуть у кожному районі, а також у місті Рівне.

Це стає можливим у рамках проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні бригади», який реалізує МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Сьогодні ж начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та голова виконавча директорка Міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» Галина Скіпальська підписали меморандум про співпрацю. Для області цей проєкт є важливим, адже мова йде про допомогу людям, які тікали від війни, підсумував Віталій Коваль.

«Рівненщина – в числі перших областей, із ким підписано меморандум, - прокоментувала Галина Скіпальська. – У проєкті передбачена діяльність 5 мобільних бригад. Фахівці, які входять до їх складу, надаватимуть соціальну та психологічну підтримку, правову допомогу, а також забезпечать отримання швидкої оцінки потреб сімей з дітьми та осіб, постраждалих від війни».

Мобільні бригади діятимуть у місті Рівне, а також у Вараському, Дубенському, Рівненському і Сарненському районах. Працюватимуть, зокрема, по центрах, де поселяють вимушено переміщених осіб.

«У нас уже був досвід співпраці з благодійним фондом: так, на Дубенщині упродовж 2018-2019 років діяла мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Цього разу проєкт масштабніший і географічно (адже охоплює всі райони області), і щодо аудиторії», - пояснив директор Рівненського обласного центру соціальних служб Ананій Бучак.

Переселенців, які приїхали на Рівненщину будуть відразу інформувати про роботу мобільних бригад, надаватимуть контакти.

«На сьогодні соціальний та гуманітарний фронт – дуже важливі. Дякую міжнародним партнерам за підтримку. Власне, для нас зараз надзвичайно корисний досвід таких організацій у подоланні наслідків війни. Адже нам потрібно думати про післязавтра. У тому, що ми переможемо, навіть сумнівів не виникає. Натомість важливо подбати про те, щоб інтегрувати переселенців у життя регіону», - підсумував начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux