На Рівненщині нагородили кращих спортсменів «Інваспорту»
опубліковано 01 липня 2022 року о 17:11

На Рівненщині влаштували рейтинг популярності «Наша спортивна гордість» за підсумками минулого року. Таким чином відзначили кращих спортсменів із інвалідністю, їх тренерів, керівників спортивних закладів. Переможців обирали у 8 номінаціях. Захід відбувся у Рівненському центрі «Інваспорт».

«Я чітко розумію, що таке спорт і як важко даються усі досягнення. Впевнений, що без спорту розвиток нації неможливий. У минулому році ми у декілька разів збільшили розміри одноразових винагород за здобуті медалі на міжнародних змаганнях та щомісячних стипендій. Так, за 1 місце на Паралімпійських та Дефлімпійських іграх спортсмен отримає півмільйона гривень, за друге – 400 тисяч гривень, за третє – 300 тисяч гривень. Усі винагороди за минулий рік виплачені повністю», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Профільний заступник голови ОДА Сергій Гемберг подякував спортсменам за їхню нелегку працю: «Ви приносите перемоги для нашого міста та регіону. Ви - честь і слава Рівненщини».

За минулий спортивний сезон в офіційних міжнародних змаганнях брали участь 37 спортсменів із інвалідністю, які здобули 90 нагород, у тому числі 50 золотих, 22 срібних, 18 бронзових медалей з дзюдо, параканое, легкої атлетики, пауерліфтингу, пара-армреслінгу, спортивних танців на візках, шашок. А також було встановлено 21 рекорд світу. Торік виплатили щомісячні обласні стипендії для 15 спортсменів з інвалідністю Рівненської області та 10 тренерів.

«1 липня – дата заснування «Інваспорту», саме тому в цей день проводимо урочистості. Дякую Віктору Кучеру, першому очільнику закладу, за його працю. Дякую владі за підтримку і розуміння. Вітаю з 29-ою річницею створення «Інваспорту»», - сказав директор закладу Андрій Демчук.

Відзначив спортсменів начальник управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський: «Вітаю усіх спортсменів та тренерів із їх досягненнями у минулому році. Впевнений, що і цьогоріч ви також продемонструєте високі здобутки. А головне – скоро ми будемо радіти Перемозі у війні».

У рамках свята, 6 спортсменів отримали посвідчення та значок «Заслужений майстер спорту України», 4 – посвідчення та значок «Майстер спорту України міжнародного класу», ще 4 – посвідчення та значок «Майстер спорту України».

Також представники бізнесу Рівненщини та директори закладів отримали подяки за сприяння розвитку фізичної культури і спорту. 

  Переможці рейтингу «Наша спортивна гордість»

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux