Жінок Рівненщини навчатимуть відкривати власний бізнес
опубліковано 29 листопада 2023 року о 14:14

На Рівненщині незабаром стартує проєкт «Посилення жінок Рівненської області». Його метою буде створення додаткових можливостей для початку власної справи, перекваліфікації або підвищення існуючої кваліфікації. Програма охопить як місцевих, так і вимушено переміщених жінок, які обрали Рівненщину своїм прихистком. 


Підходи до втілення такої ідеї та основні проблеми обговорили під час круглого столу, організованого за підтримки IOCC-Ukraine. Участь в дискусії взяли представники РівнеОДА, місцевого бізнесу й громадськості, профільних спільнот та організацій.


«Сьогодні жінки шукають себе у нових сферах діяльності, зокрема й у підприємництві. Впевнений, що в такій синергії бізнесу, держави та суспільства ми зможемо надати їм більше можливостей. В області є хороша інфраструктура профтех освіти, діють грантові державні програми. Але найголовніше, що місцевий бізнес та загалом економіка потребують нових кваліфікованих кадрів», - сказав директор Департаменту економічного розвитку й торгівлі ОДА Костянтин Мокляк.


Також він додав, що на Рівненщині працює 31 навчально-практичний центр, є Центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. Крім того, з початку війни на 7,7% зросла кількість ФОПів, майже 60% з яких - жінки.


В межах проєкту проведуть дослідження потреб ринку праці, щоб жінки, які пройдуть навчання чи перекваліфікацію були затребуваними для роботодавців. 


Особливу увагу приділять внутрішньо переміщеним особам. Адже не всі з них змогли інтегруватись на новому місці проживання та працевлаштуватись. Однією з причин цього є потреба у перекваліфікації або навчанні для отримання нової професії.


Презентація проєкту очікується в грудні цього року. Приєднатись до нього зможуть 160 місцевих мешканок та ВПО.


Нагадаємо, на початку листопада Рівненська ОДА підписала меморандум з БО «Благодійний фонд „Міжнародна православна благодійна організація (ІОСС-Україна)“», в межах якого й втілюватимуть проєкт.


Проект реалізується Дія.Бізнес у Рівному та International Orthodox Christian Charities (IOCC) за підтримки Kerk in Actie та за сприяння Рівненської ОДА.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux