Ліки від коронавірусу, «Велике будівництво» - 2022 та формування тероборони – головне на брифінгу за 31 січня
опубліковано 31 січня 2022 року о 16:20

Перший заступник голови ОДА Сергій Подолін та директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА Олег Вівсянник відповіли на актуальні питання життєдіяльності Рівненщини та протидії COVID-19. 

Модерувала брифінг прессекретар голови Рівненської ОДА Зоряна Жильчук.

  • За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 823 хворих із COVID-19. Найбільше - у Рівненському районі – 440 (м. Рівне – 127). Хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу в 21-ій лікарні Рівненщини, де підготовлено 1983 ліжка.  На сьогодні завантаженість «ковідних» закладів становить 49% для хворих, які знаходяться у стаціонарних закладах. На кисневій терапії лікуються 527 пацієнтів. 27,5% ліжок зайняті хворими на COVID-19, які підключені до кисню. Простежується подальше збільшення рівня госпіталізації. Медична система Рівненської області працює в посиленому режимі.  Тим часом лікарі наголошують на  необхідності вакцинації. 


  •  На сьогодні в області проведено  802 615 щеплень. Із  них  1 дозою провакциновано 397 764 особи (44,9% дорослого населення області), 2 дозами – 396 573 особи (44,8% дорослого населення області), додатковою дозою – 428 осіб та бустерною дозою – 7 850 осіб. Охочих вакцинуватися мало, оскільки збільшилась кількість хворих та осіб, які перебували в контакті з хворими на COVID-19. 


  • У 2022 році, в рамках президентської програми «Велике будівництво», буде побудовано 6 дошкільних закладів. Мова йде про дитсадки в селах Крупець, Городок, Колоденка, Великий Олексин, Мізоч та в місті Рівне. На сьогодні в області у черзі  перебуває 4 946 дітей (у містах - 3532, у селах - 1414). Найбільша потреба у місцях у дитсадках  - у Дубенській міській ТГ (1087 дітей), Костопільській міській ТГ (844 дітей), Сарненській ТГ ( загалом 771, із них у місті -  632, у селі  - 139), Рівненській міській ТГ (558 дітей).


  • МОЗ України зареєструвало для екстреного застосування при коронавірусній хворобі препарат “Молнупіравір”. Його використовують для лікування  COVID-19, в першу чергу, у груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня захворювання до середнього та важкого. Постачання препарату в Україну та розподіл по областях очікується найближчим часом.


  • На даний час держава фінансує заробітну плату та матеріально-технічне забезпечення підрозділів тероборони. З місцевого бюджету передбачать кошти на облаштування місць дислокації. На даний час розробляється проектно-кошторисна документація. Формування територіальної оборони йде на добровільних засадах. Наразі 70% підрозділів територіальної оборони сформовані з офіцерського та солдатського складу. Водночас триває процес укомплектування батальйонів. Дефіциту в наборі немає, на даний час йде доукомплектування технічними фахівцями. Батальйони територіальної оборони розміщені в 5 населених пунктах по всій області. Командира Рівненського батальйону територіальної оборони призначено ще восени 2021 року.


  • На сьогодні на державному рівні існує цільова економічна програма розвитку автомобільних доріг загального користування державного значення на 2018-2022. На місцевому рівні також розроблено відповідну програму. Вона є діючою. Фінансується коштами із держсубвенції та місцевих бюджетів.  Тим часом цьогоріч на капітальний ремонт доріг області спрямують 584 мільйони гривень. Можливо, ця сума буде збільшена. Також є залишки минулого року – мова йде про 86,7 мільйона гривень. Разом із тим, у Вараському районі цьогоріч запланований поточний середній ремонт дороги Володимирець - Красносілля – Малі Телковичі, реконструкція мосту між селами Луко та Біле. Крім того, планується капітальний ремонт дороги, яка сполучає села Озеро-Дубівка-Кідри.


  • Щоб підвищити ефективність заходів щодо дотримання законності при використанні лісових ресурсів, в області функціонує обласна та районні робочі групи.  Крім цього, у кожному лісництві створені мобільні групи із боротьби з порушеннями.  В результаті  виявили, що не у всіх суб’єктів господарської діяльності у повному обсязі наявні відповідні документи для законної роботи. Так, фахівці управління Держпраці під час позапланових заходів виявили 36 неоформлених працівників, склали 16 актів. Також накладено штрафних санкцій на загальну суму 520 тис. грн. Упродовж 2021 року Державною лісовою охороною області складено 513 протоколів щодо осіб, що скоїли самовільні вирубки лісу. Внаслідок цього лісовому господарству завдано збитків на понад 3 млн. грн.  Слідчі підрозділи ГУНП в Рівненській області розслідували 492 кримінальні  правопорушення, пов’язані з незаконною вирубкою або незаконним перевезенням, зберіганням, збутом лісу. Про підозру повідомлено 49 особам. Закінчено розслідування 254 кримінальних правопорушень, з них 215 закрито.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux